VW Schwimmwagen: Denne går like godt til lands som til vanns

En svært spesiell farkost kan være klar for comeback.

vw rescue på strand
vw rescue på strand

Nei – det er ikke bare Espen Askeladd som påtar seg den nesten umulige oppgaven det er å lage et fartøy som går like godt til lands som til vanns.

Sebastian Toddenroth har også påtatt seg den oppgaven. Resultatet som du ser på bildene her er Volkswagen Rescue Rover som skal gjøre livet lettere for blant annet alle verdens badevakter.

Schwimmwagen

Det er slett ikke første gang VW på prøver seg på en slik doning. De hadde på 40- tallet suksess med militær-kjøretøyet VW Schwimmwagen, som i stor grad baserte seg på den velkjente VW Bobla.

VW Schwimmwagen
VW Schwimmwagen

Les også: Denne VW-en er bergenet for stranda

Redningsfartøy

Nykommeren er ikke tenkt brukt i krigsøyemed. Den er derimot tilpasset for å fungere på stender, i tillegg til det våte element, og er ment brukt som et slags redningsfartøy for blant annet badevakter.

vw-rescue-ovenfra
vw-rescue-ovenfra

Føreren – eller skal vil kalle det kapteinen – sitter helt bak og manøvrerer doningen. Foran kan den utstyres med blant annet en førstehjelpsbåre og annet nødvendig utstyr.

Spesielle hjul

De fire hjulene fungerer som skovler i vannet, og har hver sin innebygde elektriske motor som sørger for framdriften, enten den nå foregår på land eller i vannet.

Del med Facebook-venene dine

Les også: Dette er årets båt-trend


vw-rescue-oversikt
vw-rescue-oversikt

Les også: Kjøpte båt uten å ha peiling på seiling