VW Passat Alltrack: Dette kan bli et av årets smarteste bilkjøp

Alltrack kommer snart - les hvilken utgave vi ville kjøpt.

Passat Alltrack kommer i mars og blir sannsynligvis et veldig smart bilkjøp. Bilde fra www.youtube.com.
Passat Alltrack kommer i mars og blir sannsynligvis et veldig smart bilkjøp. Bilde fra www.youtube.com.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Del med Facebook-vennene dine

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei jeg har noen spørsmål til deg angående forestående nybilkjøp. Er Passat Alltrack en bil du anser som smart å kjøpe? Jeg er opptatt av å ha en bil som ikke skal overraske negativt med feil og problemer og er dessuten lite risikolysten i forhold til verdtitap. Tror du denne kommer til å holde seg godt i verdi og er det noe jeg skal være spesielt obs på hvis jeg bestiller i forhold til hvilken versjon, farge og så videre som vil være lurt? Har lest en god del om denne modellen nå og er fristet til å bestille etter å sett litt nøyere på den.

Benny svarer:

Hei du vordende Alltrack-kjøper. Jeg tror absolutt ikke du gjør noe dumt om du bestiller denne bilen, snarere tvert imot. Dette framstår som et veldig smart bilkjøp. Alltrack-utgaven gjør en allerede veldig bra bil et lite hakk mer attraktiv - og jeg er overbevist om at denne kommer til å selge veldig bra i årene som kommer.

Akkurat det er også viktig for bruktverdien. Nybiler som selger godt, har nesten uten unntak også lavt verditap, og Alltrack må kunne kalles en innertier i så måte. Den inneholder det meste mange er ute etter også på bruktmarkedet. Stor stasjonsvogn med dieselmotor og firehjulstrekk og høyere bakkeklaring - og med litt ekstra offroadpynt som gjør at den skiller seg fra mengden.

Slik ser den ut innvendig. Med 170 hk motor og DSG-girkasse, starter Passat Alltrack på 487.000 kroner. Det blir nok fort 550.000 kroner før du er helt i mål med *nødvendig
Slik ser den ut innvendig. Med 170 hk motor og DSG-girkasse, starter Passat Alltrack på 487.000 kroner. Det blir nok fort 550.000 kroner før du er helt i mål med *nødvendig

LES OGSÅ: Slår knockout på SUV-broren

Den norske importøren starter med to utgaver, du kan velge mellom samme 2-liters TDI, enten med 140 eller 170 hester. Bare sistnevnte kommer imidlertid med automatgir, VWs DSG-kasse. Jeg ville helt klart gått for den. Både fordi det kler denne biltypen og er fint å ha i praksis, men også fordi det gjør den til en mer attraktiv bruktbil. Prisforskjellen er på rundt 45.000 kroner, det tror jeg er vel anvendte penger.

Foreløpig har det ikke kommet så mange bilder av Alltrack, derfor har jeg letet litt på youtube ettter levende bilder av den, og der fant jeg også klippet du kan se under. Der ser du Alltrack i en for meg litt overraskende farge, nemlig i hvitt. Den er tøff i denne fargen! Den gjør at de ellers ganske disktrete offroad-detaljene blir ekstra framtredene. Tror jeg ville også hatt litt tøffe felger på den, det synes jeg dette designet tåler.

Lykke til med bilvalget!

Klikk på videovinduet under for å se Alltrack fra bilutstillingen i Bologna: