VW Passat Alltrack 2012: Her er offroad-Passaten

Denne Passaten er som skapt for norske forhold

Passat Alltrack 2012
Passat Alltrack 2012

Her er den! VW Passat i ”tømmerhoggerkostyme”. Ryktene har – både offisielle og uoffisielle – svirret lenge om at den har vært underveis, og i dag kom de første bildene av ny VW Passat som lyder navnet Alltrack.

På tide vil nok mange si. Audi har jo sin Allroad, Volvo sin XC70 og Subaru sin Outback - for å nevne noen.

Sparer mye

Passaten får en stor fordel, i alle fall i forhold til de to første, på pris. Her får du en stor stasjonsvogn med gedigen bagasjeplass, dieselmotor, firehjulstrekk og høyere bakkeklaring - til en helt annen pris enn det du må ut med for en Allroad eller en XC70.

Pristillegget på Alltrack skal ligge på rundt 20.000 ekstra i forhold til Passat i Highline-utgave. Det betyr i praksis at du vil få Passat Alltrack 4Motion fra 445.000 kroner, da med 2-liters TDI på 140 hk. Status-faktoren vil naturligvis ikke være like høy som på Allroad eller XC70 - men til gjengjeld sparer du veldig mange tusenlapper på å velge Passat.

Del med Facebook-vennene dine


Kommer sent

VW-Passat-Alltrack-forfra
VW-Passat-Alltrack-forfra

VW er kanskje den av bilprodusentene som satser på å tilby det bredeste modellutvalg, så det er i grunnen litt rart at Alltrack-utgaven kommer først nå.

Disse litt høyreiste bilene har på kort blitt svært populære her i Norge. For å se hvem som startet trenden – klikk på linken under:

Denne bilen skapte en helt ny trend:


Kun stasjonsvogn

VW Passat Alltrack kommer bare i stasjonsvognutgave, men kan leveres både som tohjulstrekker og firehjulstrekker. De som velger firehjulstrekk på sin Alltrack vil få den velkjente 4Motion firehjulstrekksystemet, som allerede er tilgjengelig på normalutgaven av Passat.

Slik ser den ut innvendig. Med 170 hk motor og DSG-girkasse, starter Passat Alltrack på 487.000 kroner. Det blir nok fort 550.000 kroner før du er helt i mål med *nødvendig
Slik ser den ut innvendig. Med 170 hk motor og DSG-girkasse, starter Passat Alltrack på 487.000 kroner. Det blir nok fort 550.000 kroner før du er helt i mål med *nødvendig

Den er hevet med 30 millimeter og får en bakkeklaring på 165 millimeter. Såklart er den også utstyrt med ”offroadstyling” som beskyttelseslister / utbyggere på hjulbuene og kanalene og skliplater både foran og bak, samt doble eksos utblås med krommede enderør. 17-tommersfelger blir standard, men du som tilvalg kan få 18 tommere. Det ser egentlig litt for diskret ut, synes vi. Den fortjener i alle fall tøffe felger!

Les også: Denne Passat-en koster 120.000 kroner – ny!

Motor fra 140 til 210 hk

Innvendig er den mer eller mindre lik den Passaten vi allerede kjenner, men Alltrack-logoer og aluminiumspedaler pynter allikevel opp og gjør at den skiller seg litt ut.

VW-Passat-Alltrack-logo
VW-Passat-Alltrack-logo

Bilen blir tilgjengelig med fire motorer. To bensinmotorer på enten 160 eller 210 hk. Her i Norge blir nok 2-liters TDI dieselmotorene på enten 140 og 170 hk å finne mellom forskjermene på de fleste Alltrack.

Bilen vil bli premierevist på Tokyo Motor Show i desember og bilen lanseres i Norge i mars 2012.

Les vår test av VW Passat her:

Hva synes du om denne Passaten? Skriv i kommentarfeltet under: