VW og Toyota kniver om førsteplassen

VW haler innpå, men er det nok? Her er salgstallene når en måned gjenstår.

PS Passat avensis 3
PS Passat avensis 3

Med en måneds salg igjen av året, har Toyota klart å skaffe seg et forsprang på 792 biler til Volkswagen. De to er i særklasse de mest solgte bilmerkene i Norge og har en solid luke mellom seg og de øvrige merkene.

De rykende ferske novembertallene viser at VW er Norges mest solgte personbilmerke denne måneden. 1529 biler gir en markedsandel på 15,9 prosent. Toyota kvitterte på sin side ut 1450 biler, det er 15,1 prosent av salget.

VW Golf er Norges mest solgte bil - les testen her:

Ford på tredje

Så langt i år har Toyota solgt 13 488 personbiler - mot VWs 12 696. Det skal en seriøs sluttspurt fra VW til hvis de skal klare å hente inn dette.

Ford er også i siget og hadde en god novembermåned. 1142 solgte biler gir markedeandel på sterke 11,9 prosent. Ford er også på tredjeplass når det gjelder året under ett, men har ingen mulighet til å blande seg inn i kampen mot de "to store". 8391 biler så langt i år gir markedsandel på 9,5 prosent.

Les testen av Fords bestselger Mondeo - klikk her:

Volvo gasser på

Et svært sterkt novembertall gjør også at Volvo gasser på. Volvo ble Norges fjerde mest solgte merke i november med 956 eksemplarer og markedsandel på 10 prosent blank.

Så langt i år har Volvo solgt 6100 biler, det gir en markedsandel på 6,9 prosent.

graf-november
graf-november

Audi på status-toppen

Alle de ti mest solgte merkene hadde plusstall i november. Volvo er vinneren i prosent med dobbelt så mange solgte biler som samme måned i fjor. I motsatt ende av skalaen finner vi Opel som måtte nøye seg med en økning på 6,5 prosent - og Audi som "bare" gikk opp 5,2 prosent.

Audi er likevel klart størst av de tyske statusmerkene. Så langt i år er markedsandelen på 5,4 prosent, mens BMW har 4,4 prosent. Erkerival Mercedes er ikke inne på topp 10-lista i Norge.

Lyst på ny Audi? Her er oversikten:

tabell-merker-nov
tabell-merker-nov