VW Bulli konsept_Geneve
VW Bulli konsept_Geneve

VW Microbus Bulli: Dette blir en kul familiebil

VW skal endelig følge opp hippiebussen – med iPad som standardutstyr.

Det er nøyaktig ti år siden VW første gang viste en retro-utgaven av den legendariske hippiebussen. VW Microbus fikk en strålende mottakelse, men ble likevel kjapt lagt på is.

Hovedgrunnen til det var at Boble-oppfølgeren Beetle ikke gjorde det særlig bra, og dermed var VW redd for at Microbus skulle lide samme skjebne.

Kjælenavn

Men planene om en hippiebuss-oppfølger har likevel ikke havnet veldig langt nede i VW-skuffene. Vi har flere ganger hørt rykter om at ting er på gang og nå later det til at bilen endelig skal bli en realitet.

På bilutstillingen i Genève viser nemlig VW nå dette konseptet som de kaller Bulli, kjælenavnet til den opprinnelige Transporter 1 blant annet hjemme i Tyskland. Og nå tyder mye på at vi har med en praktisk talt produksjonsklar bil å gjøre.

Volkswagen-Bulli_ovenfra
Volkswagen-Bulli_ovenfra

SE OGSÅ: Dette er Geirs VW Camper

Gjøres om til senger

Bilen skal være basert på samme plattform som VW Golf og er 3,99 m lang. De rette og funksjonelle linjene gir svært god innvendig plass og i utgangspunktet blir den vist som en seksseter, med mye bagasjeplass bak baksetebenken. Med den nedslått, rommer bilen hele 1600 liter bagasje.

Setene kan også enkelt gjøres om til senger, da har du plutselig en bitte liten bobil.

Volkswagen-Bulli_interior
Volkswagen-Bulli_interior

Midtkonsollen utgjøres av en iPad, en spennende og innovativ løsning på en bil. Dashbordet er i det hele tatt en blanding av retro og moderne løsninger, akkurat som resten av bilen. Stereoanlegget er utviklet sammen med Fender, hvis du er villig til å betale, skal du få et anlegg helt i toppklassen.

LES OGSÅ: Tredje generasjons Transporter kan være en liten racerbil

Må skille seg ut

Kundegruppa på en bil som dette vil i stor grad utgjøres av folk som er vant til både luksus og komfort. Da nytter det ikke å tilby dem en enkel og litt primitiv bil. Det betyr igjen at Bulli absolutt ikke blir noe lavprisprodukt. Der har da VW også andre biler å tilby.

Volkswagen-Bulli_side
Volkswagen-Bulli_side

Det begynner nemlig å bli ganske trangt i modellsortimentet når det gjelder fleksible familiebiler. VW har allerede Caddy i flere varianter, Touran, Sharan og Caravelle, i tillegg til modeller fra Skoda og Seat. Derfor må Bulli få lov til å skille seg ut, ikke bare på design.

Del med vennene dine på Facebook

Full oversikt på alle Geneve-godbitene - klikk her:

Volkswagen-Bulli_Concept_ba
Volkswagen-Bulli_Concept_ba