VW Golf eller Audi A3: Samme bil – men flere forskjeller

Nå er spørsmålet hvilken som er det beste kjøpet.

VW Golf og Audi A3 er ganske like   så hvilken skal man velge?
VW Golf og Audi A3 er ganske like så hvilken skal man velge?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny!

Tiden er kommet for bytte av bil og jeg kunne trengt litt hjelp :) Valget har havnet på enten den nye VW Golf eller Audi A3 Sportback – uansett med automat.

Jeg har sett på 1.6 TDI med 105 hk eller bensin med 1,4 122hk eller 140hk, men jeg husker også testen dere la ut om Golf, der du var veldig imponert over kjøreegenskapene, hvordan er disse kontra Audi A3? Har alltid forestilt meg Audi som ett mer premium merke?

Hjelp? Bensin eller diesel, Audi eller VW? Mvh. Stor Broom-fan :)

Benny svarer:

Hei Broom-fan!

Morsomt med ny bil da gitt! Men det kan være litt vanskelig å bestemme seg. Håper jeg kan bidra litt!

Dette er jo egentlig – som du sikkert vet – samme bil. Det er faktisk veldig liten forskjell på A3 og Golf nå. De bygger på samme plattform. Begge har blitt biler med overraskende gode kjøreegenskaper.

Jeg har kjørt begge og må innrømme at særlig Golf (som jeg kjørte først) imponerte meg. De to siste generasjonene her har jo vært omtrent like spennende som en porsjon vassgraut – så det er mulig at mine forventninger var litt for lave i utgangspunktet ...

Les testen etter prøvekjøringen her:

Da jeg kjørte A3 litt senere visste jeg mer hva jeg gikk til. Min enkle konklusjon er at begge disse er utmerkede biler.

Det er liksom ikke mye mer du får i en Audi – med mindre du betaler dyrt for ekstrautstyr – enn i en Golf Highline.

Audi er nok fortsatt et lite hestehode foran når det gjelder finish, opplevd kvalitet og status, men jeg ble litt skuffet over det innvendige designet her – og positivt overrasket i VW Golf. Forskjellen krymper ...

Klikk på bildene under for høyere oppløsning

Audi-A3-2013-bakfra01 (Foto: Benny Christensen)
Audi-A3-2013-bakfra01 (Foto: Benny Christensen)
VW-Golf
VW-Golf

Det er nok fortsatt slik at en Audi gir deg litt mer status enn en VW. Om du er villig til å betale ekstra for dette må du nesten finne ut av selv.

Når det gjelder motor så kan det være verdt å tenke på at fra 122 hk og opp så får man den nye multilink-bakakselen – den har ikke de mer motorsvake modellene.

Mine motorforslag: VW Golf: 122 hk bensin. Audi A3 Sportback: 150 hk TDI.

Det er jo lett å gi råd når man ikke skal betale selv – så jeg tror jeg ville gått for en litt godt utstyrt A3 Sportback her – selv om jeg skulle ønske at Audi dro på litt mer når de først fornyet den ... Da snakker jeg først om fremst om design utvendig og innvendig.

Les vår Audi A3-test her:

Men uansett hvilken av disse du velger så gjør du ikke noe feil. Dette er tradisjonelt biler som holder seg godt i pris og som de siste årene her hatt et skikkelig kvalitetsløft – så jeg er ikke redd for å anbefale noen av dem. Selv om det helt sikkert er noen i kommentarfeltet under som vil være uenig med meg. Men sånn skal det være!Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

God forklaring: Han skulle bare tørke bilen ...

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: