På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling.
Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.
På TV 2s nettsider bruker vi og våre partnere informasjonskapsler (cookies) for personlig tilpasning av annonser og måling. Du kan lese mer om dette i vår personvernpolicy og vår informasjonsside om informasjonskapsler.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Den har vært borte fra markedet i snart ti år. Og selv om VW-konsernet i praksis har hatt tre biler som kunne og skulle erstatte Golf cabriolet, har ingen av dem strengt tatt klart det.
Verken Beetle cabriolet, ståltak-cabrioleten Eos (som var den direkte etterfølgeren til Golfen) eller Audi A3 cabriolet har helt levd opp til de stolte tradisjonene – så dermed er det klart for comeback fra originalen.
Den får sin verdenspremiere på bilutstillingen i Genève i mars og som vi kan se på bildet med taket oppe: Golfen får selvfølgelig godt, gammeldags stofftak!
Volkswagen-Golf-Cabriolet_o
Brukbart bagasjerom
Taket går for øvrig ned på kjappe 9,5 sekunder og den operasjonen kan du gjøre i opp til 30 km/t (veldig smart hvis det plutselig begynner å regne når du står i saktegående kø). VW lover også at taket skal være svært godt støyisolert og hevder Golfen innvendig er en av de stilleste cabrioletene på markedet. Taket er selvfølgelig elektrisk styrt.
En stor fordel med stofftak kontra ståltak, er at et stofftak tar mindre plass når det er nedfelt. Det er gode nyheter for bagasjeromsplassen. 250 liter har du plass til her, slett ikke verst i en cabriolet av denne størrelsen. Baksetene kan i tillegg felles ned enkeltvis for ekstra fleksibilitet.
Designmessig er dette ingen stor overraskelse. Fronten er hentet rett over fra standard Golf. Sideprofilen nyter godt at av veltebøylen nå er borte. Det vil si, helt borte er den ikke. Den er bare skjult når den ikke trengs. Ved fare for rundvelt, spretter den opp i løpet av noen hundredeler.
Når taket er nede, ligger det skjult under et deksel som ikke bygger veldig mye i høyden. Dermed minimerer man "badekar-designet" som mange cabrioleter av denne størrelsen sliter med.
I kjent stil ruller VW ut en rekke motoralternativer. I første omgang fire bensinmotorer og to dieselmotorer. Bensin-minstemannen er en 1,2-liters TSI på 105 hk. Det kan bli en svært prisgunstig variant. I tillegg kommer to 1,4-litere, på henholdsvis 122 og 160 hk - og på toppen en 2,0 TFSI på 210 hk.
To dieselmotorer er også klare: 1,6 TDI på 105 hk og den klassiske 2-liters TDI-en på 140 hk. Førstnevnte har et oppgitt snittforbruk på 0,44 liter/mil og slipper ut 117 gram Co2 per km.
Under skallet deler bilen endel av teknikken med Audi A3 cabriolet. Resten er hentet direkte over fra sjette generasjon Golf.