VW Cross Coupe: Denne har mange falt for

Men tør VW la den bli sin neste crossover? Se video:

VW Cross Coupe Concept
VW Cross Coupe Concept

Det har ikke manglet på reaksjoner etter at Volkswagen for en drøy uke siden overraskende viste en helt ny SUV på bilutstillingen i Tokyo.

Cross Coupe Concept er navnet. Og sjelden har en VW fått så mye skryt for et design.

Del med Facebook-vennene dine

Nå har det kommet flere opplysninger om bilen. VW bekrefter at fronten skal danne utgangspunkt for konsernets nåværende SUV-er, Tiguan og Touareg.

"Grillen skal komme på en VW-modell i løpet av to-tre år", heter det blant annet. Det vil da sammenfalle med andre generasjon Tiguan.

Neste Tiguan?

Der Tiguan etter mange mening er en av de mer pregløse bilene i sin klasse, er Cross Coupe lang mer sporty saker.

Ryktene sier også at neste Tiguan vil komme i to utgaver, med to forskjellige akselavstander. Den lengste vil være stor nok til å romme to ekstra seter bakerst. Mange etterspør sjuesetere i denne klassen – det vil gi Tiguan en stor fordel sammenlignet med mange av konkurrentene.

Interiøret er virkelig noe helt annet enn på dagens Tiguan. Her er det stramme og moderne linjer, med høy hightech-faktor i instrumentene.
Interiøret er virkelig noe helt annet enn på dagens Tiguan. Her er det stramme og moderne linjer, med høy hightech-faktor i instrumentene.

SUV-duellen: Qashqai mot Yeti – les den her

På video

Cross Coupe er på sin side mindre enn Tiguan og VW går langt i å bekrefte at den vil komme i produksjon, som en konkurrent til blant andre Mitsubishi ASX og Mini Countryman.

Nå har VW også sluppet en kjapp video av bilen der vi kan studere den fra de fleste vinklene.

Og uansett hva slags mottakelse VW hadde sett for seg. Etter den siste uka er det vanskelig å tro at de ikke har fått litt mer lyst til å la denne bilen gå i produksjon uten de helt store endringene.

LES OGSÅ: Hvorfor kjøpte 2440 norske familier denne?

Klikk på videovinduet under for å se klippet:

http://www.youtube.com/watch?v=tyM4R7q0QSE&feature=player_embedded

SUV er en bilklasse mange elsker – og mange hater. Og det er neppe helt tilfeldig at begrepet "harry-SUV" etter hvert begynner å bli velkjent blant mange bilinteresserte. Men hva snakker vi egentlig om da? I linken under finner du et eksempel:

LES OGSÅ: Er dette den mest harry SUV-en?