Bare seks eksemplarer skiller mellom disse to varebilene som er de suverent mest solgte så langt i år. VW Transporter/Caravelle er hårfint foran konsernbror Caddy.
Bare seks eksemplarer skiller mellom disse to varebilene som er de suverent mest solgte så langt i år. VW Transporter/Caravelle er hårfint foran konsernbror Caddy.

VW Caddy og Transporter: De kniver om førsteplassen

Et merke har stålkontroll på varebilfronten.

Tradisjonelt er det to varebiler som har knivet om førsteplassen på norske salgsstatistikker: VW Transporter og Toyota Hiace.

Etter at Hiace forsvant ut, har Volkswagen virkelig festet grepet om dette markedet. Etter årets fire første måneder har de en markedsandel på solide 37, 4 prosent. Og helt i toppen er det nå to VW-modeller som kniver om å være størst.

Del med Facebook-vennene dine


Skiller seks biler ...

Lillebror Caddy har yppet seg i noen år, men akkurat nå er Transporter/Caravelle tilbake på førsteplassen.

Her er det imidlertid svært lite som skiller dem. Transporter/Caravelle har solgt 1532 eksemplarer, det er seks mer enn Caddys 1526. Og mens det bremser 15,4 prosent for Caddy så langt i år, øker Transporter/Caravelle med hele 28,5 prosent.

LES OGSÅ: Slik ble Caddy mye tøffere

Under halvparten

Og for å sette det litt i perspektiv: Bilen på tredjeplass – Citroën Berlingo – har solgt under halvparten av Caddy. 724 Berlingoer er registrert så langt i år.

Fjerdeplassen er også fransk, der finner vi nemlig Peugeot Partner.

Billig varebil? Sjekk denne!

Mest solgte pickup

Første personbil-baserte varebil dukker opp på plass fem. Det er Volkswagen Touran som øker kraftig så langt i år, opp hele 70 prosent.

Mest solgte pickup så langt i år i Norge er forresten en Volkswagen det også. Amarok er inne på niendeplass, og holder legenden Toyota Hilux en plass bak seg.


Den enes død ...

På merkefronten er det en produsent som virkelig taper – det er Toyota. Bortfallet av Hiace gir minus på 49,6 prosent. Men den enes død osv.: Mercedes øker med hele 51,9 prosent, Ford går fram 21,9 prosent og Volkswagen gasser på med 12,2 prosent.

Det går forresten trått hos Nissan og Fiat når det gjelder varebil. Nissan bremser med 38,2 prosent, mens Fiat er ned nøyaktig 30 prosent så langt i år.


LES OGSÅ: Her er bilen som skal erstatte Hiace


Her er tallene fra april – og så langt i år:

tabell-varebil
tabell-varebil

Alle tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)
Mye godt lesestoff: Sjekk Brooms seksjon for nyttekjøretøy her: