Dette er konseptbilen Bulli   nummer to i rekken av retro flerbruksbiler fra VW. Det har sett stygt ut, men nå kommer den kanskje likevel!
Dette er konseptbilen Bulli nummer to i rekken av retro flerbruksbiler fra VW. Det har sett stygt ut, men nå kommer den kanskje likevel!

VW Bulli: Denne bilen får vi sannsynligvis aldri se

Originalen er et ikon – men en oppfølger lar vente på seg.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Jeg er stor fan av den gode gamle "hippiebussen" til Volkswagen og har lest flere steder at den kanskje kommer tilbake, det har jo også vært flere bilder av den rundt omkring.

Men det siste jeg leste nå var at den ikke kommer likevel og at VW har droppet denne planen. Vet du hva som stemmer? Hilsen Lars som kjører Boble på sommer'n.

Benny svarer:

Hei Lars! Ja dette er sannelig et prosjekt som har vart lenge – og som vi har hørt mye om. Jeg tror det er noe sånt som 12 år siden VW første gang viste Microbus som konseptbil på en bilutstilling. da som en direkte oppfølger til hippiebussen, eller Transporter 1.

Det virket som en relativt produksjonsklar bil den gangen, men så ble planene lagt i skuffet. Det skyldtes nok først og fremst at VW ikke fikk det til helt med Beetle, som altså var en retro-utgave av den klassiske Bobla. Beetle ble hausset opp voldsomt før den kom, men klarte liksom aldri helt å innfri salgsmessig.

VW hadde nok ikke lyst til å gå på samme smell med en bil til, og valgte da å stoppe Microbus.

Så, for bare to år siden, viste de en ny versjon, nå kalt Bulli. En kompakt flerbruksbil med et utpreget praktisk design som lovet godt for den innvendige plassen. Også den fikk veldig mye positiv oppmerksomhet, og mange av oss regnet med at den ville gå i produksjon kjapt.

LES OGSÅ: Verdens eldste Transporter til salgs

For mange modeller?

Men den gang ei. Det ble stopp for det prosjektet også – nå var forklaringen fra VW at de mente det ikke var tilstrekkelig etterspørsel etter en bil i denne størrelsen.

Jeg er en av dem som ble overrasket over det – og som fortsatt tror det burde være marked for en særpreget retrobil i denne klassen. Men akkurat det vet vel markedsavdelingen i Volkswagen mer om enn meg ...

Det har naturligvis også mye med saken å gjøre hva VW-konsernet ellers planlegger av biler. Da har jo Touran og Sharan med søstermodeller i dette segmentet allerede. Over der igjen er personbilutgavene av Transporter populære – og vet også at Audi har flerbruksbil på gang.

Kanskje blir det da rett og slett for tett modellutvalg i en klasse. Det er nok i alle fall helt klart en del av forklaringen.

Men når det er sagt: Planer har blitt endret i bilbransjen tidligere og markedet kan utvikle seg annerledes enn det man tror. Så jeg tror ikke vi skal avskrive denne bilen helt – selv om den akkurat nå later til å være lagt på is.

Kos deg med Bobla i sommer!

Den originale
Den originale

LES OGSÅ: Du kan bygge din egen campingbil!

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Flerbruksbil til minipris


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: