VW Boble: Er dette verdens beste Herbie?

Du har sett den før, men neppe så gjennomført som denne.

Herbie er en bil mange husker godt fra både nye og eldre filmer. Noen har lagt sjela si i å lage en bil som skal være akkurat lik originalen.
Herbie er en bil mange husker godt fra både nye og eldre filmer. Noen har lagt sjela si i å lage en bil som skal være akkurat lik originalen.

Det er nok mange, meg selv inkludert, som har fine barndomsminner fra Herbie-filmene. Og mange av oss har nok syslet med tanken om å bygge sin egen Herbie, men få har gått så langt som Gail og sønnen Stephen Love i å gjennomføre ideen.

Hele Herbie-historien er for lang å gå inn på, men den “ble født” da Walt Disney lanserte den første filmen i 1969 kalt “The Love Bug”.

Dette navnet har dermed hengt med Herbie-bobla som et kallenavn.

LES OGSÅ: Den evigunge Bobla

Totalt har det blitt utgitt fem offisielle filmer med nettopp nummer 53 i hovedrollen. Filmenes popularitet har medført til utallige replika modeller verden over.

Lang byggetid

Vi må over dammen til Amerika for å finne en av de mest kjente Herbie-modellene. I solfylte Florida holder familien Love til, og med det etternavnet er det nesten naturlig at de gikk for “The Love Bug”.

Det startet med at de i 1997 kjøpte en 1965 VW Boble Type 1 med soltak. Bilen har blitt gradvis oppgradert og som med de fleste prosjekter endte også denne med en totalrestaurering.

Ikke bare er den en tro kopi av originalen, men den innehar også flere av Herbies karakteristiske bevegelser. For å klare dette fikk bilen en egen datahjerne som styrer alle funksjonene.

Som en kuriositet kan vi nevne at den fortsatt har seks volts elektrisk anlegg og originalmotoren på 40hk.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Er dette Norges nyeste gammel-Boble?

Signert og foreviget

Bilens popularitet har resultert i at hanskerommet prydes av signaturen til flere av skuespillerne fra de forskjellige filmene. Dessuten fikk Walt Disney nyss om den og inviterte “Herbie” og Stephen Love til Walt Disney World i Orlando, Florida.

Der ble den foreviget på film i forbindelse med nylanseringen av The Love Bug på dvd.

Kostnadsnivået er heller ikke skremmende, med ca. 15.000 dollar. Denne frembringer smil og glede hos både barn og voksne. Kanskje har du også blitt inspirert til å bygge din egen?

Kom gjerne med kommentarer nedenfor med dine beste Herbie-minner.

For å finne ut mer om den spesielle bilen, kan du klikke deg inn på eierens hjemmeside her.

Klippet under viser hovedfunksjonene:

http://www.youtube.com/watch?v=haBrl4lhthM&feature=mfu_in_order&list=UL

Klippet under viser det siste tilskuddet av Herbie-triks:

http://www.youtube.com/watch?v=wwzv_67WL2Y&feature=mfu_in_order&list=UL