VW blir Norges mest solgte bilmerke 2010

Med bare to måneder igjen er forspranget solid. Se alle tallene:

VW Golf side
VW Golf side

Volkswagen er i ferd med å avslutte et fantastisk salgsår her hjemme. Med Golf som spydspissen har de ligget i tet gjennom hele året – og oktober ble en ny, knallsterk måned.

Med 1659 solgte biler, er VW på topp også denne måneden. Dette gir en markedsandel på imponerende 15,5 prosent, så langt i år er markedsandelen på 15,2 prosent. Og nå er det som kjent også veldig snart klart for en ny Passat. Dårlige nyheter for konkurrentene!

Golf er den suverene bestselgeren - les testen her:

Toyota øker minst

Dermed ser det ut som Toyota må innse at slaget er tapt. Med 1379 registrerte biler i oktober, økte gapet opp til VW. Toyotas markedsandel i oktober endte på 12, 9 prosent – så langt i år ligger den på 13,9 prosent.

Hittil i år har totalmarkedet økt med 34,1 prosent. VW overgår dette tallet med en økning på 43,7 prosent. Like godt går det ikke med Toyota, de må nøye seg med en økning på 22,1 prosent og øker dermed altså mindre enn markedet totalt. Ja, Toyota er det merket av de ti mest solgte som øker minst i prosent. Skal vi tippe at all publisiteten rundt tilbakekallinger av bilmodeller har merktes hos Toyota?

LES OGSÅ: Topp 10: Tidenes største tilbakekallinger

Peugeot fosser framover

Tredjeplassen i oktober går til Volvo med 922 biler. Dermed tar de litt innpå Ford som holder tredjeplassen totalt så langt i år. Men med et forsprang på 1000 biler kommer Ford til å klare å holde unna – og kan dermed glede seg over å være nummer tre bak VW og Toyota. Det er noe Ford har all grunn til å være fornøyde med.

Peugeot gjør det også veldig bra om dagen. Nye og attraktive modeller har fått fart på salget. Så langt i år er Peugeot den prosentvise vinneren, med pluss 63,9 .

Mange har falt for Peugeot 5008 - les testen her:

Her er merketallene for oktober – og så langt i 2010:

merketall-oktober
merketall-oktober

LES OGSÅ: Her er de 10 mest populære merkene - på finn.no