VW bekrefter at de planlegger nytt billig-merke

Her kan det komme en rekke lavpris-modeller

Småbilen Up er minste og billigste modell fra VW i dag. Men mye tyder på at konsernet vil komme med en hel familie biler som er rimeligere enn denne.
Småbilen Up er minste og billigste modell fra VW i dag. Men mye tyder på at konsernet vil komme med en hel familie biler som er rimeligere enn denne.

Ryktene har gått en stund og vi har også skrevet om det her på broom:

At Volkswagen planlegger et helt nytt billigmerke som først og fremst skal konkurrere på pris.

Renault har de siste årene hatt stor suksess med lavprismodellene til sitt undermerke Dacia – noe som virkelig har blitt lagt merke til i resten av bransjen.

Under 6000 euro

Nå bekrefter VW for første gang planene. I et intervju med engelske Autocarsier VW-toppen Ulrich Hackenberg at de alltid er på utkikk etter nye segmenter – og at de ser et stort potensial for biler som er rimeligere "enn de vi i dag selger".

– Det vokser fram et stort segment under oss.

– I Kina selger vi for eksempel biler for mindre enn 8000 euro (ca. 60.000 kroner, red anm.), men det er merker som selger biler til under 6000 euro (45.000 kroner, red anm.).

– Det gir mening å utfordre disse merkene, vi analyserer og planlegger rundt det, sier Hackenberg til Autocar.

LES OGSÅ: Dacia kommer til Norge

Enormt potensial

Han understreker også at Dacia ikke er store i markeder som Kina, hvor det er ventet stor vekst i årene som kommer.

Det betyr igjen at det er et enormt potensial for billigere biler.

Planen er i så fall å bruke teknologi fra modeller som enten har gått ut av produksjon eller nærmer seg slutten av "livsløpet". Da er utviklingskostnadene tatt, samtidig som det meste er velprøvet.

LES OGSÅ: Dette blir en tøff SUV-utfordrer

Få ned kostnadene

– Vi har investert i teknologi som også har blitt forbedret underveis, det er enkelt å få ned kostnadene med deler som allerede er tilgjengelig.

– Så nye investeringer vil ikke være nødvendig, sier Hackenberg.

Han ønsker ikke å si noe om hvilke modeller som eventuelt vil komme, men det blir spekulert i både sedan, stasjonsvogn og en flerbruksbil.

LES OGSÅ: Pickup på kinesisk – dette er ikke hva du tror