VW Beetle bakfra
VW Beetle bakfra

VW Beetle: Nå har den blitt helt ny

Det er bare ikke så lett å oppdage det med en gang. Se bildene:

VW tar en skikkelig "helgardering" når de nå lanserer andre generasjon av sin retro-boble, kalt New Beetle. De lanserer den nemlig samtidig på to forskjellige bilutstillinger. Og ikke to helt likegyldige bilutstillinger. Nei, bilen blir presenterer både i Shanghai og i New York.

Dermed er to gigantiske og svært viktige bilmarkeder dekket – på en gang.

Vi snakker også om kombinasjonen av den nye og den gamle bilverdenen. USA har vært verdens største bilmarked og også et svært viktig marked for Beetle og den klassiske Bobla. Nå kjører Kina forbi i rasende fart og blir også det et viktig marked for denne bilen.

En sjanse til

I tillegg til dette blir det naturligvis en aldri så liten markering på hjemmebane, nærmere bestemt i Berlin.

I mange år så det ut som New Beetle skulle llide en stille og rolig død og ikke få noen oppfølger. Dette har nemlig blitt regnet som en av de minst vellykkede retroprosjektene, og ekstra ille ble det da biler som den nye Minien og Fiat 500 gjorde mye av det samme som VW, bare med mye mer suksess.

Men VW gir den altså en sjanse til. Denne gangen har Beetle blitt noen hakk tøffere, særlig bakfra. Det er nemlig ikke til å legge skjul på at dette veldig fort fikk stempelet som en damebil. Å se en mann i en Beetle har nesten vært litt uvanlig – og når vi snakker cabrioletversjonen har det vært nesten uten unntak kvinnelige eiere.

LES OGSÅ: – Tror du denne kommer til å bli en konebil?

Vokser

Den nye Beetelen har veldig mye til felles med den gamle utenpå, men faktum er at bilen er fullstendig ny, de to generasjonene har ikke en eneste del til felles.

Bortsett fra litt tøffere hovedinntrykk har den blitt en god del større. Mest i lengden naturlig nok) hvor den har vokst over 15 cm – til 4,27 m. Det vil forhåpentligvis være gode nyheter for dem som av og til trenger å sitte i baksetet. Vi tipper også at bagasjerommet har lagt på seg.

VW-Beetle-int
VW-Beetle-int

LES OGSÅ: Denne bilen har en dør til hver passasjer

Kommer til jul

Innvendig er forgjengerens blomstervase luket bort, det tror vi de fleste vil klare å leve ganske greit med. Interiøret har veldig mange likhetstrekk med resten av VW-familien. Ryddig og ordentlig, bevares. Men hvor ble det av lekenheten? VW har heller ikke falt for fristelsen til å gi den særlig retrofaktor inni. Dette kunne like gjerne vært en Polo eller en Golf.

For aller første gang kan du også få Beetle med navigasjon. Du kan skreddersy bilen med mye ekstrautstyr, og i kjent VW-stil blir det også mange motoralternativer å velge mellom. I starten tre bensinmotorer og to dieselmotorer. Toppmodellen er 2-liters bensin på 200 hk. Det bør love godt for prestasjonene.

Også denne Beetle-generasjonen skal bygges i Mexico, for øvrig side-om-side med den amerikanske Jetta-utgaven. Bilen er ventet til Norge helt på slutten av året.

Del med Facebook-vennene dine

VW-Beetle-forfra
VW-Beetle-forfra

LES OGSÅ: Mer retro – hippiebussen lever!