VW Beetle cabriolet: En av verdens mest sjarmerende blir ny

Her er de aller første bildene av nye Beetle cabriolet.

Her er den   andre generasjon cabriolet av den 'nye' Bobla. Den offisielle debuten skjer i november.
Her er den andre generasjon cabriolet av den "nye" Bobla. Den offisielle debuten skjer i november.

Volkswagen var tidlig ute på retro-bølgen da de lanserte sin New Beetle i 1997. Dette var oppfølgeren til den legendariske Bobla.

Bilen vakte enorm oppsikt i starten, men etter at nyhetens interesse var over, ble det overraskende stille rundt den.

Cabriolet-suksess

En av årsakene var nok at VW gjorde jobben litt for enkel for seg selv, ved å basere bilen på Golf. Likhetstrekkene med originalen var bare å finne i designet. Kjøreegenskapene manglet også moro-faktor og etter hvert så nok mange på New Beetle som en trang Golf – og ikke så veldig mye mer.

Cabrioletutgaven har imidlertid klart seg bedre, takket være særpreg og store doser sjarm. Det gjenspeiles også i prisene på bruktmarkedet.

Les mer om New Beetle i Brooms bruktbilguide – klikk her:

Debutere i Los Angeles

I fjor var det så klart for ny Beetle, som nå har droppet New foran navnet sitt. Og denne gangen har VW gjorde hjemmeleksa grundigere. Bilen ser atskillig tøffere ut og er også en helt annen kjøreopplevelse enn forgjengeren.

Nå er det også klart for ny cabrioletutgave. Den skal debutere på bilutstillingen i Los Angeles i november – og i forkant av det har VW akkurat sluppet de første bildene av bilen.

Også innvendig er det flere ting som minner om den originale Bobla - samtidig som helhetsinntrykket er moderne.
Også innvendig er det flere ting som minner om den originale Bobla - samtidig som helhetsinntrykket er moderne.


LES OGSÅ: Dette blir en kul familiebil

Ti sekunder

Designet er på ingen måten noen overraskelse, men følger opp det tøffere preget fra modellen med tak. For øvrig er den største endringen at taket nå ligger flatere bak på bilen når det er nede. Opp og ned med taket tar forresten ti sekunder, og gjøres naturligvis elektrisk.

Cabrioleten er utstyrt med todelt, skjult veltebøyle bak baksetet. Hvis bilen viser antydning til å rulle rundt, spretter dette i været og beskytter passasjerene.

LES OGSÅ: Har du hørt om denne Folkevogna?

Bygges i Mexico

To voksne skal ha tilstrekkelig plass i baksetet, det kniper nok i hovedsak på takhøyden når taket er oppe. Og i likhet med forgjengeren er dette neppe noen bagasjeromsmester, her går design foran praktiske behov.

Beetle Cabriolet kommer i tre motorversjoner, de samme motorene som på Beetle. Det vil si en innstegsversjon med 1,2 l 105 hk TSI bensinmotor, og deretter en 1,4 l 160 hk TSI bensinmotor i sportutgave og helt på toppen en 2,0 l TSI bensinmotor med 200 hk også den i sportutgaven.

Beetle cabriolet skal i likhet med tredørs-utgaven produseres på Volkswagens fabrikk i Mexico. Bilen kommer til Norge våren 2013.

LES OGSÅ: Kristine fikk Audi Q7 i julegave av mannen sin

Cabrioleter blir ikke mye mer sjarmerende enn dette - snart er det klart for ny Beetle-cab.
Cabrioleter blir ikke mye mer sjarmerende enn dette - snart er det klart for ny Beetle-cab.

Apropos Boble – er dette verdens beste Herbie?