Volvo XC90: – Det eneste som hjelper er å kutte prisen – mye!

Drømmebil for noen år siden – nå er den tung å selge.

XC90 designet har vært nesten uforandret siden bilen ble lansert, dette er en utgave fra før faceliften i 2007..
XC90 designet har vært nesten uforandret siden bilen ble lansert, dette er en utgave fra før faceliften i 2007..

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei er eier av en Volvo XC90, fem år gammel. Bilen skal selges og jeg hatt den ute i over en måned, helt til annonsen gikk ut, men til svært liten respons. Fikk noen henvendelser fra folk som ikke virket spesielt seriøse og noen som ville bytte mot andre biler, temmelig uinteressant, jeg driver ikke bilforretning heller. Jeg la prisen under forhandlere og på ganske likt nivå med andre annonser.

Bilen har gått litt langt (175.000 kilometer), men er i god stand og har hatt alle servicer i boka. Dette er utgaven etter facelift. Jeg ser at bildene mine kanskje burde vært bedre og skal ta nye nå, men har du noen andre råd til hva jeg bør gjøre for å få solgt den greit? Har lån på bilen som må betales hver måned så det haster litt å få solgt. Vennlig hilsen ikke helt komfortabel bilselger.

Benny svarer:

Hei du! Som vi har skrevet en del om i det siste, er det tungt å selge bruktbil akkurat nå. Det er veldig mye ute til salgs og skikkelig prispress. Svært mye tyder på at vi også kommer til å få et ganske betydelig prisfall i bruktmarkedet framover.

I en slik situasjon er det ekstra tungt å selge biler som ikke er særlig attraktive i markedet. Jeg er redd din bil er en av dem. XC90 var på veldig mange måter en fin bil da den kom, men det begynner å bli ti år siden! Og det har skjedd veldig, veldig mye siden da.

Det er heller ikke til å legge skjul på at dette er en bil med mange feil og problemer. Volvo har aldri klart å få skikk på kvaliteten. Det var verst i starten, men heller ikke nyere eksemplarer er trygge i så måte. XC90 kan dessverre bety et bilhold med mange frustrasjoner og store utgifter. Og når hele modellen i tillegg begynner å bli gammel og frakjørt, er det ikke lett å selge den brukt.

LES OGSÅ: Nå er det prisras på bruktbil:

Risikosport

Mitt råd til deg er derfor enkelt: XC90 selger du nå i hovedsak på pris, det vil si at du må legge deg lavt. Folk står ikke akkurat i kø for å kjøpe, og kilometerstanden på bilen din vil nok også skremme mange. Når det haster å selge, er jeg redd det eneste som hjelper er å sette ned prisen. Mye. Så lite respons som det du forteller om her, tyder nok på at du har lagt deg for høyt.

Veldig bra at den har komplett servicebok, men en XC90 som har gått så langt er og blir risikosport. En kjøper gjør nok veldig smart i å ha en buffer med tanke på eventuell påkost. For det kan komme.

Gode bilder er svært viktig. Du må sørge for at de som ser annonsen får lyst på akkurat din bil. Ren og ryddig er viktig, sørg også for å ta gode interiørbilder.

Det kan også være smart å ha nytt startbilde når du legger ut bilen på nytt. Kanskje vinterbilde, hvis det er snø der du bor nå? Og så er det viktig å huske at du faktisk kan redusere prisen underveis hvis du ser at responsen er laber. Men det viktigste er å treffe først, mens annonsen din er blant de sist publiserte. Når den har blitt en uke eller to gammel, havner du fort langt nede i bunken.

Beklager at jeg ikke har noen magiske råd her, de finnes nok dessverre ikke når du skal selge bruktbil. Men med riktig pris i forhold til det markedet vil betale, får du solgt den!

Lykke til videre!

Les mer om XC90 i Brooms bruktbilguide – klikk her:Stort arkiv
Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Dette er bilene som stopper mest – og minst

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: