Volvo XC90: Derfor er det smart å betale ekstra for disse setene

Sjuseter elller femseter? Brooms bilekspert er ikke i tvil.

Du betaler litt ekstra   men de to bakerste setene er en smart investering, mener Brooms bilekspert.
Du betaler litt ekstra men de to bakerste setene er en smart investering, mener Brooms bilekspert.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny vi ser oss om etter en stor bil med god bagasjeplass og helst firehjulstrekker. Da blir ikke utvalget så veldig stort, i hvert fall så lenge vi ikke har lyst til å kjøre rundt i noe som egentlig er en varevogn.

Har så godt som landet på Volvo XC90 og ser på biler fra etter faceliften, ca. tre år gamle. Prisene varierer en hel del og det jeg har lagt merke til er at biler som bare har fem seter som regel blir stående lenger og selges billigere enn de med syv. Vi har ikke mer enn to unger og klarer oss derfor fint med fem seter, men er det kanskje likevel dumt å kjøpe med det kontra syv? Håper du har sjanse til å svare før jul da vi kan tenke oss å bestemme oss fort.

Benny svarer:

Hei sann! Det er ikke så lett å svare helt klart på dette, men generelt vil jeg si at jeg anbefaler en bil som Volvo XC90 med sju seter. Nettopp det at denne bilen er sjuseter er jo noe av det som gjør den veldig attraktiv i manges øyne.

Som du helt riktig har observert, er ikke utgavene med fem seter like attraktive i bruktmarkedet. De aller fleste både nybil- og bruktbilkundene vil ha XC90 med sju seter. Derfor blir femsetersutgavene gjerne stående lenger og de skal også prises noe under eksemplarene med sju seter.

Du sparer altså penger i utgangspunktet, men du må også regne med at dette forplanter seg til den dagen du selv skal selge, med stor sannsynlighet. Dessuten er det jo et moment av praktisk bruksverdi her. Bare det å ha muligheten til å ha med seg inntil seks passasjerer er jo en smart ting. Gull verdt de gangene behovet melder seg.

Mitt råd er dermed å gå for en sjuseter. Generelt for XC90 gjelder at du skal sjekke bilen godt før du kjøper. Komplett servicehefte er et must, sjekk også at bilen er godt fulgt opp og at slitedeler er byttet. Særlig de litt eldre eksemplarene har det med å ikke være helt feilfrie ... Så jo nyere – desto bedre!

Lykke til med fin familiebil!

Volvo XC90
Volvo XC90

Les også: Volvo XC90: – Ikke mobb bilen min!

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Slik skifter du bremser selv:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Slike timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: