Volvo XC70: - Jeg mener det må være en garantisak

Volvo sier nei - men Brooms bilekspert mener han ikke skal gi seg!

Illustrasjonsbilde: Volvo XC70
Illustrasjonsbilde: Volvo XC70

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei!

Jeg har en Volvo XC70 2010 mod. gått 26000 km. Nå har jeg fått kast/skjevhet i alle 4 bremseskivene.

Volvoforhandler i Trondheim mener dette ikke dekkes av garanti. Måtte ha skjedd før kjørte 12000 km eller første service. Jeg mener dette er en garantisak. Har jeg en sak å gå videre med?

Benny Svarer:

Dette er dessverre ikke et uvanlig problem på Volvo XC70. Jeg vet at Volvo er knallharde på nettopp dette - og IKKE dekker det.

Grunnen er visstnok at de mener dette er slitedeler. Det er det jo på sett og vis også - men problemet her er – etter min mening – ikke at de er utslitt, altså blitt for tynne, men at de har blitt u-runde. Derfor mener jeg at dette er en garantisak på en bil som er bare ett år gammel. Det er tross alt en reparasjon til flere tusen kroner.

Jeg vet at det har at det tidligere også har vært diskusjoner rundt nettopp dette på XC70. For en tid tilbake hadde bladet Motor en artikkel om en som var i samme situasjon som deg.

Volvos begrunnelse for avslag var den gangen at de mente kunden hadde kjørt i en vanndam med varme bremser og at det var grunnen til at skivene hadde slått seg.

Helt utrolig... Vi bor da for pokker i Norge med mange bakker og berg og enda mer vær. Det bør faktisk en bil som Volvo tåle

Synes faktisk IKKE du skal gi seg uten kamp på dette. Det er uansett viktig - enten man når fram eller ei - at man står på litt når ting blir så urimelige som dette. Er du medlem i NAF bør du ta kontakt med juridisk avdeling der for å høre hva de sier, eller evt. Forbrukerrådet.

Håper at dette løser seg - og at du kan fortsette å nyte en ellers fin bil!

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Les mer om Volvo XC70 i vår bruktbil-guide:


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: