Volvo XC60: Nå begynner den å bli billig

I kveld får du møte den på TV – vi har sett nærmere på prisene.

Volvo XC60 er en svært attraktiv bruktbil   og nå begynner prisene å bli oppnåelige for mange.
Volvo XC60 er en svært attraktiv bruktbil og nå begynner prisene å bli oppnåelige for mange.

Helt siden den kom i 2009, har Volvo XC60 vært drømmebilen for mange norske familier.

I sesongens første Broom-episode får du møte den i duell med BMW X3. Og det er ikke tilfeldig at Jan Erik Larssen har sett nærmere på akkurat denne bilen.

Rommelig SUV med lekkert interiør, god kvalitetsfølelse og svært høyt sikkerhetsnivå blir aldri feil i vinterlandet vårt – så har da også denne bilen vært en suksess fra første stund.

Tøff konkurranse

Ny blir den imidlertid for dyr for de aller fleste bilkjøpere. Men etter fire år, begynner prisene på bruktmarkedet å bli oppnåelige for svært mange.

I denne klassen er også konkurransen knallhard – og XC60 merker nok særlig at BMW X3 har kommet i ny utgave. BMW-en er en tøff konkurrent, både som nybil og bruktbil.

LES OGSÅ: Historiens største oppgradering fra Volvo

"Magisk" grense

XC60 er en av bilene som holder seg svært godt i pris, men særlig de siste månedene har vi sett et tydelig fall.

Det gjelder særlig for biler som har over gjennomsnittlig kjørelengde. Det gjelder faktisk ganske mange på bruktmarkedet ettersom XC60 er godt egnet til langkjøring – og her har vi nå tippet under en "magisk" grense.

Volvo-XC60_dashbord
Volvo-XC60_dashbord

Les vår store test av 2009-modell Volvo XC60 her:

Ny startpris

Det begynner nemlig å bli en god del å velge mellom av XC60 under 300.000 kroner. 299.000 har blitt den nye "startprisen" for XC60 på bruktmarkedet.

Og NB: Da snakker vi hva selger forlanger for bilen – det behøver som kjent absolutt ikke være det samme som de blir solgt for.

Gått langt

Akkurat nå ligger det fire eksemplarer ute til denne prisen. Og to selgere har lagt seg ytterligere under dette, på henholdsvis 279.000 og 289.000 kroner.

Norges billigste XC60 akkurat nå er en 2009-modell i den velutstyrt Summum-utgaven, med skinnseter og automat. Den har bare hatt én eier og har full servicehistorikk. Medaljens bakside? At den har rullet voksne 295.000 kilometer på disse fire årene. Det er mye – men samtidig bør det også være mye bil igjen her.

Volvo XC60.
Volvo XC60.

LES OGSÅ: Hva er verst for en bruktbil – alder eller kilometer?

Vil presse prisene

– Jeg tror ikke vi skal forvente noe prisras på XC60 framover. Men det er interessant at du nå får kurante eksemplarer til rundt 300.000 kroner.

– Det vil helt klart også presse prisene på nyere biler som har gått kortere, sier Brooms bilekspert Benny Christensen som følger bruktmarkedet tett.

LES OGSÅ: Bruktbil – nå er prisene ekstremt gunstige

Ikke feilfri

– Hvordan vurderer du XC60 som bruktbil?

– Dette er en bil som kommer godt fra det i kvalitetsundersøkelser. I tillegg er dette trolig en av de aller sikreste bilene du kan kjøre, sier Benny og legger til:

– Men heller ikke XC60 har vært helt feilfri. På 2010- og 2011-modellen har det vært kontaktproblemer på airbag. Giroverføringene på biler med manuelt gir har det også vært feil på – i verste fall får man ikke skiftet gir. På dieselbiler som går mye på småkjøring, kan partikkelfilteret tette seg. På noen veldig få biler har det også vært feil på styringen, slik at tannstangen må byttes.

Treg automat

Volvo har også fått en del kritikk for at automatgirkassa virker litt ”treg” sammen med den gamle 2,4-liters motoren. Den kombinasjonen virket umoderne allerede da den kom.

Dette er bedre i nyere biler med D3-motoren. "Familiesvakheten" med feil på endeledd og lenkarmer ser det endelig ut til at Volvo har fått bukt med på XC60.

Få med deg bruktduellen mellom XC60 og BMW X3 – Broom på TV 2 Zebra i kveld kl- 21.30.

XC60 er på plass i Brooms bruktbilguide - les mer om den her:

Volvo-XC60_2009_i-snø
Volvo-XC60_2009_i-snøLES OGSÅ: To populære SUV-er i duell