Volvo V70: Stor stasjonsvogn som koster lite

Kostbar som nybil – nå er den overkommelig for de fleste på bruktmarkedet.

Denne generasjonen Volvo V70 har falt en god del på bruktmarkedet de siste årene   her får du mye bil for pengene.
Denne generasjonen Volvo V70 har falt en god del på bruktmarkedet de siste årene her får du mye bil for pengene.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei på deg Benny! Jeg lurer på om du kan svare meg på om dette kan være et godt bilkjøp: Volvo V70 2,4 2004-modell som har gått 230.000 kilometer. Jeg får den til 100.000 kroner.

Selv er jeg ganske overrasket over prisen, jeg trodde disse var mye dyrere enn det. Nå har jeg undersøkt litt på tilsvarende biler og de er like billige. Er det eventuelt noe som gjør at jeg ikke bør slå til? Venter barn i juli og trenger stasjonsvogn til da. Mvh. Christian.

Benny svarer:

Hei Christian! Prisen høres helt greit ut, den. Bilen har jo tross alt blitt ni år gammel og er ikke siste nytt lenger. Men jeg må innrømme at jeg også ble litt overrasket da jeg sjekket ståa i bruktmarkedet på V70 fra denne tiden – de har nå virkelig blitt overkommelige i pris. Dette var jo en ganske dyr bil da den var ny.

Som du sikkert vet er dette en stor og praktisk stasjonsvogn. 2,4-liters dieselen er ikke akkurat voldsomt sprek, men den kler bilen bra. Også stort pluss for veldig gode seter og et trivelig førermiljø. Jeg synes dashborddesignet på denne Volvoen står seg veldig bra, der får du ikke inntrykk av å kjøre gammel bil.

For deg som skal i gang med barnevogn, er det jo greit å vite at bagasjerommet er stort og ikke minst veldig praktisk innredet. Her er det bare å stue inn!

Kilometerstand på 230.000 betyr at det meste egentlig kan skje, når du kjøper såpass gammel bil bør du absolutt ta høyde for at det kan komme reparasjoner etter hvert. Det aller viktigste er at bilen har blitt tatt godt vare på fram til nå. Komplett servicehefte er en stor, stor fordel. Fersk EU-kontroll er også viktig, også at slitedeler er blitt skiftet ut.

LES OGSÅ: Den har blitt helt ny – og billigere


Gjenganger-feil

Jeg vil også anbefale at du tar en test før kjøp, enten hos NAF eller på et verksted. Det kan spare deg for både frustrasjoner og store utgifter i etterkant. Det er mange V70 til salgs på bruktmarkedet, så det er ingen grunn til å kjøpe den første du kommer over.

Dette er en solid og på mange måter god bil, men noen svakheter har den dessverre. Den vanligste feilen er slakk i endeledd og lenkarmer. Dette er en gjengangerfeil, selv på biler med lav kilometerstand.

Bremseskivene, særlig bak, er en annen gjenganger. Det samme er feil med sentrallåsen. På noen biler har det vært oljelekkasje mellom motor og girkasse, og dette kan bli dyrt å fikse, da motoren ofte må tas ut for reparasjon.

Men alt i alt er dette en bil jeg absolutt anbefaler, så fremt du finner et fint eksemplar.

Lykke til med både bil og barn!


Klikk her for å lese mer om V70 i Brooms bruktbilguide


Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!


LES OGSÅ: Før var det enkelt – nå kan det være komplisert og dyrt


Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: