Volvo V60 R design
Volvo V60 R design

Volvo V60: Denne skal bruke 0,19 liter på mila

Volvo kommer med plug-in-hybrid på sin nye stasjonsvogn.

Volvo har lenge jobbet med miljøteknologi på bilene sine og i fjor sommer viste de en plug-in hybridutgave av stasjonsvogna V70.

Vi testet den i Sverige og ble imponert. Da var Volvos plan at V70 skulle være spydspissen i denne satsingen, men det har det blitt en endring på.

Her kan du lese vår test av hybrid-Volvoen

Kommer i 2012

Nå melder Teknikens Värld at dette prosjektet er under full utvikling – og at nye V60 har overtatt som testbil. Planen er at den skal debutere i 2012 – som Volvos første plug-in hybrid.

Teknikens Värld har fått innpass underveis i testingen og har akkurat avslørt forbrukstallet på denne bilen: 0.19 liter/mil. CO2-utslippet skal være helt nede i 49 gram/km.

Er Volvos prisbombe et smart kjøp? Les mer her

Lynrask

Volvo bruker en versjon av sin D5-diesel i kombinasjon med elmotor i denne bilen. Dieselmotoren yter 205 hestekrefter. Elmotoren har 70 hestekrefter og til sammen blir dette en solid kraftkilde. Ifølge Teknikens Världs opplysninger skal bilen gjøre 0–100 km/t på 6,9 sekunder.

Da er forbruket garantert noe helt annet. Men etter gjennomsnittlig EU-norm skal Volvo altså ha klart å presse det helt ned under 0.2 liter på mila.

Prosjektet skal som nevnt være klart i 2012 og mye tyder på at bilen skal hete V60 H6.

Les mer om V60 – klikk her:

V70 var første forsøkskanin for Volvos plug-in hybrid konsept.
  Nå har V60 overtatt. (Foto: Fred Magne Skillebæk)
V70 var første forsøkskanin for Volvos plug-in hybrid konsept. Nå har V60 overtatt. (Foto: Fred Magne Skillebæk)