Volvo V50: Har aldri vært bedre – nå forsvinner den.

Men kan den fortsatt være et smart kjøp?

Selv om Volvo V50 begynner å trekke litt på årene   så har den aldri vært bedre enn nå.
Selv om Volvo V50 begynner å trekke litt på årene så har den aldri vært bedre enn nå.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei på deg Benny! Jeg leste på Broom-siden i går at Volvo V50 skal forsvinne. Tilfeldigvis er vi kanskje i ferd med å kjøpe akkurat en slik, men nå lurer jeg litt på om det kanskje ikke er noen god idé. Hva vil du råde oss til her og hva skjer med bruktverdien når den går ut av markedet? Mvh. Steinar.

Del med Facebook-vennene dine

Benny svarer:

Hei Steinar!

Ja, det er riktig. Etter åtte år er det over og ut for Volvo V50. En bil som på mange måter har hatt en litt atypisk livssyklus. I fjor var den nemlig en av Norges desidert mest solgte biler – selv om den dabbet litt av mot slutten av året. Det pleier jo ellers i bilverdenen å være slik at de siste årene preges av dårlig salg.

Det er jo slik at jo lenger ut i "livet" en bil kommer – jo bedre blir den. Barnesykdommer og massevis av større og mindre oppgraderinger skjer jo kontinuerlig. Fakta er at Volvo V50 hadde noe kvalitetsrusk på de aller første årsmodellene. Blant annet ble det byttet ganske mange motorer (1,6-liter diesel) som er den mest solgte her hjemme.

Men Volvo har gjort leksene sine og bilene har rett og slett blitt skikkelig gode underveis. Nå etter at de fikk den nye D2 motoren (1,6-liter diesel på 115 hk) og rause utstyrspakker inkludert i en ellers hyggelig pris – så har bilen aldri vært et bedre kjøp enn akkurat nå.

Volvo V50 R-Design
Volvo V50 R-Design

Jeg er derfor ikke redd for å anbefale kjøp, men på den annen side vil den trolig fort bli litt "gammel". Konstruksjonen er jo fra 2004. Bilen er har høy grad av sikkerhet, byr på grei plass tross kompakte ytre mål, har gode seter og oppleves som rimelig up-to-date innvendig – så jeg tror nok at du ikke går på noen kjempesmell avskrivningsmessig. Den vil nok være rimelig populær som bruktbil de neste årene – selv om utvalget etter hvert har blitt ganske stort på bruktmarkedet.

Volvo selv tror / håper at de får de som har V50 og skal bytte bil, over på den litt større og mer moderne V60, mens noen nok klarer seg med den mindre og helt nye V40 som kommer i august.

Har du et ønske om å ha en moderne og litt kulere bil, så er det ikke dumt å vurdere en disse to. Betyr derimot ikke kul og ny så veldig mye, så har som sagt den litt aldrende V50 fortsatt mye å by på! Les vår test av den her:

Lykke til!

Les også: Vår test av Volvo V60:

Del med Facebook-vennene dine

Hengerfeste: Hvordan kan dette koste over 15.000 kroner?


Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: