Volvo V40: Denne har du aldri sett før

Med nye V40 skal Volvo hamle opp med Audi, BMW og Mercedes. Se de første bildene:

Dette er nye Volvo V40 som får sin offisielle debut på bilutstillingen i Geneve i mars.
Dette er nye Volvo V40 som får sin offisielle debut på bilutstillingen i Geneve i mars.

Det har lenge vært kjent at Volvo jobber med en bil i Golf-klassen – et segment som til nå har vært et stort hull i svenskenes modellutvalg.

Det har naturligvis kostet dem både salg, markedsandeler og inntekter, derfor kan ikke denne bilen komme fort nok.

Polsk bilblad

Den offisielle debuten for nye V40 er på bilutstillingen i Genève i mars. Men nå er de aller første bildene ute – før det som opprinnelig var planen.

De skal angivelig først ha blitt publisert på Facebook-siden til et polsk bilblad – og deretter blitt spredt som ild i tørt gress.

Del med Facebook-vennene dine

Dermed er bildene foreløpig å betrakte som uoffisielle. Men det vil overraske oss stort om ikke dette er den helt produksjonsklare, nye V40-en.

LES OGSÅ: Det første bildet av Volvo-framtiden

Mer og mer kreative

Om lekkasjen er bevisst eller skyldes noe utenfor Volvos kontroll, er heller ikke kjent.

Bilfabrikantene har de siste årene blitt mer og mer kreative på måten de lekker bilder og dermed skaffer seg PR rundt nye bilmodeller på. Men etter den offisielle planen skulle i alle fall ikke disse bildene vært ute så tidlig.

LES OGSÅ: Sjekk denne Volvo-klassikeren:

Statuskonkurrenter

Hva er det så vi får se? Jo, dette er bilen som for alvor skal ta opp kampen mot de tre tyske statuskonkurrentene Audi, BMW og Mercedes i denne klassen. For Volvos del er det en bevisst strategi å møte tyskerne her, i et segment hvor det vil være enklere å konkurrere enn for eksempel i storbilklassen.

Audi A3 har lenge vært klasselederen og kommer veldig snart i ny utgave. Det gjør at Volvoen virkelig får noe å bryne seg på helt fra starten av. Men samtidig er ikke kjøperne i denne klassen like konservative og tradisjonelt like mye vanemennesker som i flere andre segmenter. Det bør gi Volvoen gode muligheter til å kunne slå fra seg.

LES OGSÅ: Her blir nye A3 avslørt – i Argentina

Moderne design

USA er et viktig marked for Volvo – også her venter man utålmodig på nye V40. Det er forresten sannsynlig at denne modellen skal erstatte både dagens S40 og V50, mens det er uklart hva som skjer videre med tredørsbilen C30. Her har volumene så langt vært små.

Designet på nye V40 er umiskjennelig moderne Volvo. Den henter både inspirasjon og designelementer fra S/V60 og også SUV-en XC60. Den høye hoftelinjen gir et sporty preg, samtidig som den helt klart gjør at barn i baksetet får fint lite utsikt til sidene.

Les mer om neste generasjon Volvo XC90 her:

XC40

Som på storebror 60-serien er det her mer fokus på design og sportslighet enn ren fornuft. Men vi tipper Volvo har sørget for konkurransedyktige innvendige mål både i kupeen og bagasjerommet. Ingen av bilene i denne klassen er noen plassmestere, men mange av dem gjør nytten som eneste bil for single, par uten barn eller små familier. Da må det ikke bli for smått.

Det er også kjent av Volvo jobber med en crossover/SUV-utgave av bilen, den skal hete XC40 og ligger visstnok ikke veldig langt etter i løypa.

Typisk Volvo-front slik vi kjenner den fra blant andre S/V60 og helt klart et sporty design kjennetegner nye V40.
Typisk Volvo-front slik vi kjenner den fra blant andre S/V60 og helt klart et sporty design kjennetegner nye V40.

LES OGSÅ: Siste sjanse til å skaffe seg en Volvo-perle:

Tror du dette blir en suksess for Volvo? Skriv i kommentarfeltet under: