Volvo XC90 ble ny fra topp til tå da den kom i ny generasjon tilbake i 2015. Det har blant annet resultert i mye mer fornøyde eiere.
Volvo XC90 ble ny fra topp til tå da den kom i ny generasjon tilbake i 2015. Det har blant annet resultert i mye mer fornøyde eiere.

Volvo-SUV: Fra bunn til topp

Her må svenskene ha gjort noe riktig.

Før jul lanserte vi i Broom vår nye bilguide. En seksjon der eierne av forskjellige bilmodeller kan legge inn sine brukererfaringer, men også en side der de som er interessert i å få verdifull og utfyllende informasjon om en bil de kanskje vurderer å kjøpe, kan få hjelp.

Ingen ting er mer verdifullt om man skal kjøpe bil, enn nettopp brukererfaringene fra de som allerede har en slik bil.

Suksessen her ikke uteblitt. Så langt har over 2.000 bileiere lagt inn sine erfaringer. Enda flere har lest om disse erfaringene og garantert tatt noen beslutninger, enten i den ene eller den andre retningen.

Det som også er morsomt når man begynner å få såpass mange bilanmeldelser, er å se på statistikken.

Les bil-anmeldelser - eller legg inn din bil, her:

Eierne av nyeste generasjon Volvo XC90 er godt fornøyde. 
Eierne av nyeste generasjon Volvo XC90 er godt fornøyde. 

Volvo XC90 på bunn – og topp

En av bilene som skiller seg litt ut her, er en bil som i en årrekke har vært svært populær her hjemme. Nemlig Volvo XC90. Den finnes både på topp 5-listen og på listen over de fem bilene med lavest score. Selvfølgelig ikke i samme generasjon. Det kom jo en helt ny i fjor – og det er den som ligger på topp-listen. Her gir ni forskjellige anmeldelser en snittscore på 9,2 poeng. Nok til å sikre en delt andreplass på topplisten, sammen med Tesla Model S.

En av eierne sier: I forhold til mine forventninger med en så stor bil, så er forbruket latterlig lavt. Bilen veier 2 tonn + og jeg har et kombinert snittforbruk på bare 0,78!

En annen sier: Du må bare være fornøyd med en slik luksuriøs bil. Litt små-tull som har gått på garantien har det vært, men i det store og hele er jeg veldig fornøyd.

Les flere XC90 (2015 -) anmeldelser her:

De første var ikke de beste

Modellen som kom og gjorde stor suksess i 2002, og som gikk helt fram til 2015, gjør det ikke like bra.

En del biler, særlig av de tidligste årsmodellene har vær befengt med en del irriterende feil. Hvilket vi også har skrevet om her på Broom ved flere anledninger. Dels til høylytte protester fra en del eiere og lesere, mens andre har nikket gjenkjennende med hodet.

Men i denne statistikken er tallenes tale klar. De 12 anmeldelsene som er lagt inn gir 6,5 i snittscore. Hvilket er fjerde laveste så langt.

En ikke altfor imponert eier sier: Ligg unna, alt går i stykker hele tiden!

Ikke en eneste EU-kontroll eller service uten 20.000 - 30.000 i klosser, skiver. stag, foringer, hjullager, oppheng etc. etc.

Mens andre har hatt langt bedre opplevelser, slik som han som sier: God plass. Perfekt for ferie, sommer som vinter. Trekker båthenger opp bratte bakker. Med skiboks blir bagasjeplassen glimrende. Selge? Nei, ikke ennå. Venter til jeg har råd til brukt av den nye XC90-en.

Volvo XC90 var en suksess da den kom tilbake i 2002, men ikke alle eierne har bar godord å si om bilen sin. 
Volvo XC90 var en suksess da den kom tilbake i 2002, men ikke alle eierne har bar godord å si om bilen sin. 

Les flere XC90 (2002 - 2015) anmeldelser her:

Noe riktig har de gjort

Så alle har ikke hatt dårlige opplevelser og blitt skremt.

Resultatene av disse anmeldelsene speiler vel langt på vei Brooms erfaringer med Volvo XC90 også. De første bilene kan ha ujevn kvalitet. Noen er godt fornøyd – andre er over snittet misfornøyde.

At de nyeste scorer vesentlig bedre enn biler som fort har både 10 og 15 år på nakken, er ikke rart. Det skulle vel egentlig bare mangle,

Likevel er det liten tvil om at Volvo har tatt problemene på alvor og gjort mange ting riktig med den nyeste utgaven.

Vi vil gjerne vite hva du mener om din bil. Legg inn her: