Volvo Amazon 1967 mot Ferrari 458 Italia (Foto: Faksimile fra YouTube)
Volvo Amazon 1967 mot Ferrari 458 Italia (Foto: Faksimile fra YouTube)

Volvo mot Ferrari. Rått parti - eller...

Se den utrolige duellen her:

Som gammel Volvo-råner fra Lillehammer-traktene synes jeg selvfølgelig at raske Volvoer fortsatt er tøft. Det kom liksom inn med morsmelka det der...

Jeg hører også med blant dem som har ”jekket” ut mange en gammel små-daff B18-motor til fordel for en B20 – med doble Webere, høvla topp, grenrør og ”kvass-kam”. Noen ganger bråket det vel faktisk mer enn det gikk, mens andre ganger lyktes man godt og fikk skikkelig snurr på kjerra.

Del med dine Facebook-venner

Kjøre fra Brumunddøl

Men å ta opp kampen mot en Ferrari? Nei - det var utenkelig.

Dessuten fantes det heller ikke et eksemplar i mils omkrets. Man fikk være mer en fornøyd om man klarte å kjøre i fra en Brumunddøl med trimma Escort...

LES OGSÅ: Slik få du mer krefter i en gammel Volvo:

Tårer og jubel

Svenske Mattias Võcks har lagt lista høyere. Han fant fram skojern og klarte å manøvrere en blodtrimma 3-liters rekkesekser fra Volvo 960 med 600 hk mellom innerskjermene i sin Volvo Amazon Herregårdsvogn fra 1967.

I videoen under kan du se ham utfordre en Ferrari 458 Italia. En fullbods sportsbil med 4,5-liters V8 på 570 hk. Hvis mannen bak ratt og spaker gjør alt riktig der, så flytter Italieneren seg fra 0 -100 km/ t på bare 3,4 sekunder.

Videoen har frambrakt både tårer og jubel – Volvo fansen jubler så klart, mens andre mener at dette er juks og ”spill for galleriet” og at Ferrari-føreren girer feil, ikke gir alt etc.

Se videoen du også – og skriv inn din mening i kommentarfeltet under:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6BjI1lG2q4A

SE OGSÅ: Denne Volvo 245-en er en BMW M5-killer - eller?