Volvo-klassikeren sto ubrukt i garasjen i over 20 år

Eieren gikk bort – men enken ville ikke selge.

Den har stått i en garasje i over 20 år   og ser ut som den er ny. Nå er 86 modellen til salgs.  (Foto: Privat / finn.no)
Den har stått i en garasje i over 20 år og ser ut som den er ny. Nå er 86 modellen til salgs. (Foto: Privat / finn.no)

Volvo 240 har for lengst blitt et ikon innenfor bilverdenen.

Her hjemme var dette selve folkebilen på 70-, 80- og langt inn på 90-tallet.

Nå gjør alderen at de har begynt å forsvinne fra gatebildet og det er langt mellom de fine eksemplarene på bruktmarkedet.

Del med Facebook-vennene dine

Skiller seg ut

Men av og til dukker det opp biler som virkelig skiller seg ut. Som denne: En 1986-modell 240 GL.

På de 27 årene har den ikke rullet mer enn 26.700 kilometer, den er altså ikke stort mer enn innkjørt. Og som bildene viser: Denne har vært pent behandlet!

Ville ikke selge

– Helt original, rustfri og uskrudd, sier selgeren, Ove fra Ulsteinvik. Han forteller dette om historikken til bilen:

– Den ble kjøpt ny hos Ålesund Bil AS i 1986, og kjørt i to år før eieren dessverre gikk bort. Enken hadde ikke førerkort, men ville ikke selge bilen. Dermed ble Volvoen stående i en mørk og luftig garasje i mange år.

Ikke antydning til rust

– Men den sto på skilter, både årsavgift og forsikring ble betalt. Opp gjennom disse årene ble den kjørt til og fra service og EU-kontroller, til det fikk hun hjelp av verkstedet: Jeg tror heller ikke den noen gang har vært vinterkjørt, her er det ikke antydning til rust, forteller Ove.

– Jeg var i kontakt med eieren for 10–12 år siden med tanke på å få kjøpe bilen, men den gangen ble det ikke noe av det. Men for et par år siden fikk jeg ta over. Og bilen svarte absolutt til forventningene, den er virkelig så fin som den ser ut på bildene, forsikrer selgeren.

Ingen tvil: Her snakker vi Volvo fra 80-tallet. Og her er ikke setene akkurat nedsittet. (Foto: Privat / finn.no)
Ingen tvil: Her snakker vi Volvo fra 80-tallet. Og her er ikke setene akkurat nedsittet. (Foto: Privat / finn.no)

Klikk her for å se hele annonsen


Varmer å se bildene

– Det er ikke ofte vi ser biler som dette til salgs lenger. Mange 240-er fikk dessverre en tøff alderdom, enten de endte som ungdomsbiler eller fikk gradvis mindre og mindre stell etter hvert som verdien kanskje ikke var den helt store, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

– Men noen har altså blitt tatt godt vare på hele tiden. Som gammel Volvo-entusiast må jeg si at det varmer å se disse bildene. Vi er jo plutselig tilbake i 1986, sier Benny.

LES OGSÅ: – Den oser bondetamp hver gang jeg ser den

Rene ungdommen

– Hva kan du si om denne årsmodellen 240?

– Jo, dette året fikk den en facelift, blant annet nytt, buet bagasjeromslokk som ga litt ekstra bagasjeplass. Dessuten fikk den sorte lister i nedkanten av karosseriet.

– Interiøret er helt typisk Volvo, alt fra farger til design. På denne tiden trodde mange at 240 snart var et tilbakelagt stadium, Volvo hadde jo introdusert både 760 og 740. Men nei da – 240 var faktisk med oss helt til og med 1993. Så denne 86-modellen var jo rene ungdommen, smiler Benny!

LES OGSÅ: Dette er bilene Volvo aldri laget

Tidskapsel

– Hvem tror du er i målgruppa nå?

– Helt klart en Volvo-entusiast! Jeg håper inderlig at den fortsatt får en fredfull pensjonisttilværelse, med en eier som verdsetter den som den tidskapselen den er. For denne kan leve i mange år til, fastslår Benny.

LES OGSÅ: Uvisst av grunn har kona et anstrengt forhold til bilen


Her står den  -  27 år gammel, men det er ikke lett å se.
 (Foto: Privat/finn.no)
Her står den - 27 år gammel, men det er ikke lett å se. (Foto: Privat/finn.no)

Får du lyst på Volvoen? Her er alt du trenger å vite