Volvo eller Audi – hva hadde du valgt?

Begge disse er drømmestasjonsvogner for mange nordmenn

Audi Allroad eller Volvo XC70. Hvilken er det beste kjøpet?
Audi Allroad eller Volvo XC70. Hvilken er det beste kjøpet?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Vi skal kjøpe "ny" stasjonsvogn med firehjulstrekk. Har sirklet meg inn mot to: 1) Audi A6 Allroad av andre generasjon. Ser på 2007/2008-modeller til rundt 450.000 kroner, kan strekke meg opp mot halv million. 2) Volvo XC70, 2008/2009-modell.

Volvoen er generelt mye billigere på bruktmarkedet når jeg ser på sammenlignbare biler, hva skyldes det? Hva mener du er det beste kjøpet av disse to og hvorfor? Jeg håper du har mulighet til å gi meg et svar på dette.

Vennlig hilsen Asbjørn.

Benny svarer:

Hei Asbjørn!

Det er to fine og gode alternativer du har funnet deg der!

Til tross for at bilene nå begynner å bli både fem og seks år gamle må man fort ut med opp imot en halv million kroner for et skikkelig pent og godt utstyrt eksemplar. Det sladrer om at dette er drømmebiler for flere enn deg ...

For å begynne med Audien så er denne generasjonen A6 og Allroad himmelhøyt over den som utgikk i 2005 når det gjelder kvalitet. Heldigvis. Her har Audi gjort leksene sine og bilene er ganske gode, i tillegg til både rimelig spreke, komfortable og som regel godt utstyrte også. Samtidig er plassen god og de er pene å se på. Mange "vinnerkriterier" her med andre ord.

Audi Allroad lå noe over Volvo XC70 i pris da de var nye, og det er nok også grunnen – sammen med popularitet – til at den fortsatt koster litt mer.

Når det gjelder Volvo XC70 er den langt ifra noen taper – snarere tvert imot. Mye det samme kan sies om den som om Audien, men kanskje med – 10 prosent fratrekk i både plass, pris og ikke minst status. Audi er i manges øyne en skikkelig premiumbil. Volvo er litt mer folkelig og har kanskje helt har klart å karre seg helt opp i det segmentet. Enda. Men de er på god vei.

Når det gjelder å anbefale den ene framfor den andre, er dette litt vanskelig. Jeg tenker at personlig smak og behag – rett og slett hva man liker - avgjør mye her.

Det samme gjør de konkrete bilene du har sett på. Faktorer som både alder og kilometerstand er viktige parametere. Volvo gir deg nyere bil for samme penger.

Volvo XC70 2008
Volvo XC70 2008
Audi Allroad 2006
Audi Allroad 2006

Klikk på bildene for høyere oppløsning

Men så er det dette med utstyr – hva du synes er "må ha" og ikke, da. Og ikke minst dette med service historikk, eierhistorikk, fargekombinasjoner, følelser etc. Det er liksom så mange forskjellige ting som spiller inn.

Volvoen er nok litt mer traust å kjøre og byr ikke på det sporty du finner i Audien. Automatkassa i Volvo oppfattes ofte som litt treg samtidig som det er blitt skiftet en god del av dem. Ellers er bremser og forstilling en svakhet også.

Audien kan også by på eierutfordringer. Går noe galt her – og det gjør det jo innimellom – er den nok den dyreste å reparere av disse to.

Ettersom jeg har sittet med nesa god begravd i Dekras bruktbilrapport de siste dagene slo jeg opp begge disse her.

Der går Volvo seirende ut blant disse to, men forskjellene er så ørsmå at flaks og uflaks trolig vil avgjøre hvilken av disse to du blir mest fornøyd med.

Personlig så hadde jeg nok valgt en nyere Volvo med lavere km stand enn en eldre Audi med høy kilometersand – eller høyere pris.

Ønsker deg lykke til med bilvalget

Les også: Jakten på den beste brukt-SUVen

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse vinterdekkene bør du styre unna

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: