Volvo C70   ikke alltid verdens enkleste bil å selge!
Volvo C70 ikke alltid verdens enkleste bil å selge!

Volvo C70: Sto nesten 900 dager før den ble solgt

Stå-tid er et problem for forhandleren - og en stor mulighet for deg.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei legger litt sport i å kunne de viktigste "triksene" når man skal kjøpe bruktbil og ett av de jeg skjønner kan være viktige er å holde øye med biler som har blitt stående en stund hos en bilselger. Da kan de vel til slutt være villige til å fire ganske mye på prisen for å få den ut?

Vet du noe om hvor mange dager en forhandler vanligvis kalkulerer med? Har du vært utfor biler som virkelig har blitt stående lenge? Hadde vært interessant å få vite hva du mener her. Hilsen Harald i Kristiansand.

Benny svarer:

Hallo Harald. Det du er inne på der er veldig viktig. Ståtid er et ”fy-ord” som de fleste bruktbilselgere er redde for. Jeg er faktisk litt usikker på hva gjennomsnittelig ståtid for bruktbiler er – det varierer nok mye fra merke til merke - og ikke minst i forhold til geografisk plassering av forhandlere.

En forhandler i for eksempel Harstad har nok i gjennomsnitt lengre ståtid enn en forhandler i Oslo.

Men for all del – det finnes biler med laaaang ståtid i Oslo-området også. Et av de verste eksemplene jeg har vært borti er en 1997-modell Volvo C70 som hadde ståtid på nesten 900 dager (to og et halvt år!)!

Bilen var hel, pen og grei på alle måter den – men ingen ville ha den, selv om prisen ble satt ned, ned og ned.

Snakker om kupp

Til slutt ble den byttet mot en Nissan Almera og en Toyota Avensis hos en annen forhandler – og de to klarte vi å selge raskt – så vi kom vel alt i alt rimelig greit ifra det. Men biler med så lang ståtid er potensielle tapsbomber, og selges nesten uansett bud.

Når ståtid begynner å nærme seg tresifret antall dager – så er det muligheter til å gjøre gode kjøp. Og jo lenger du vet en bil har stått, jo tøffere kan du være på å forhandle pris. Vi kan vel her driste oss til å snakke om kupp!

Det er heller ikke nødvendigvis de dårligste bilene som står lengst. Husker en gang vi hadde en knallfin Mazda 626 inne, èn eier, lav kilometerstand full servicehistorikk etc. Den slo nesten rot der den sto. Vi klarte ikke å selge den selv om den til slutt var underpriset. Til gjengjeld solgte vi lurvete Passater og halvdårlige Mondeoer som hakka møkk. Forstå det den som kan. Jeg har i alle fall stusset mange ganger!

Lykke til på bruktbiljakt!

Del med vennene dine på Facebook

LES OGSÅ: To SUV-er i duell: VW Tiguan vs. Honda CR-V

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Har du innspill eller erfaringer på dette? Skriv i kommentarfeltet under: