Volvo C70 Inscription: Snart er det siste sjanse

Bare 3000 eksemplarer til – så stenger fabrikken

Volvo C70 Inscription 2012
Volvo C70 Inscription 2012

Forrige måned kunne du her på broom.no lese at Volvo stenger sin fabrikk i Uddevalla i 2013.

Her produserer de sammen med Pininfarina ståltak-cabrioleten Volvo C70. Les hele den saken i linken under:

Volvo stenger svensk fabrikk:

Bakgrunnen for nedleggingen er at Volvo-caben – som etter hvert begynner å trekke på årene – ikke selger tilstrekkelig til at videre produksjon er lønnsom. Når den legges ned i 2013, er den syv år gammel. Det er en anstendig alder i bilverdenen.

Unik bil

Volvo-C70-bakfra
Volvo-C70-bakfra

Men ingen skal kunne si at Volvo ikonet C70 ikke avslutter med stil. De lanserer nå finaleutgaven C70 Inscription – som er fullstappet med utstyr og eksklusive detaljer som vil gjøre den unik.

Del med Facebook-vennene dine

Utvendig får den en spesiell høyglansgrill, moteriktige LED-lys. Tre farger tilbys, to svarte –hvorav en metallic og i tillegg Ice White.

Tre motorer

Innvendig finner du blant annet: Skinnkledd instrumentpanel med kontrastsømmer, matchende skinn på seter også med kontrastsømmer. Ratt og girspak med aluminiumsinnlegg, brodert Inscription-logo i nakkestøttene, spesielle matter og håndbrekkspak, sportspedaler og valgmuligheter til materiale i Volvos kjente ”slim-midtkonsoll” der aluminium er standard.

Nå kan du få den i sort eller Nordic Light Oak også om det frister mer.

Du kan også velge mellom tre mototer. Alle med fem sylindere. T5 bensin med 230 hk / 320 Nm, og D4 diesel med 177 hk / 400 nm og til slutt den litt mindre dieselen D3 med 150 hk / 350 Nm.

Denne Volvo-en er 38 år gammel – og helt som ny:

Volvo-C70-forfra
Volvo-C70-forfra

Framtidig klassiker?

Den planlagte produksjonen av den eksklusive cabrioletmodellen er 2000 enheter i året, med ca. halvannet års produksjon igjen klarer de skarpeste av oss å komme fram til at det blir ca. 3000 eksemplarer. En ganske eksklusiv og unik bil med andre ord. Snakker vi framtidig klassiker her?

Kanskje man burde kjøpe en og satt på låven – for så å ta den ut om 20 år?

Denne Volvoen er allerede en klassiker. Les om 240 Turbo her:

Volvo C70 premierevises på Los Angeles motorshow i midten av denne måneden. Ikke så rart det – USA er nok primærmarkedet, men vi får håpe at noen eksemplarer finner veien hit også. Salget starter i månedsskiftet november / desember.

Les vår test av Volvo C70 her: