Volvo C30: Det første bildet av Volvo-framtiden

Dette blir en utrolig viktig bil for svenskene.

Under kamuflasjen skjuler det seg en helt ny Volvo, og ikke bare en modell. Mye tyder på av V40 blir en liten familie. (Foto: Scoopy)
Under kamuflasjen skjuler det seg en helt ny Volvo, og ikke bare en modell. Mye tyder på av V40 blir en liten familie. (Foto: Scoopy)

Volvo er ikke akkurat den bilprodusenten som strør omkring seg med nye modeller i tide og utide. Det går faktisk ofte mange år mellom hver gang. Det er ikke til å komme ifra at de – med få unntak – har en aldrende modellrekke.

Derfor er ikke bilen du ser på disse bildene noen liten begivenhet for det svensk/kinesiske bilmerket, og for alle oss som liker å følge med på bilnyheter.

Volvo har vært gjennom noen utrolig tøffe år rent økonomisk, men "det går likar no” – heldigvis. Så vi venter flere nyheter fra dette merket i nærmeste framover.

Del med Facebook-vennene dine

Blir større

Bilen bak den noe forvirrende kamuflasjen er modellen som skal erstatte dagens Volvo C30 som allerede har rukket å bli fem år gammel. Vi kjenner kun modellen som en ikke altfor stor tredørs og fireseters kombi. Det har naturligvis begrenset salgspotensialet mye – og akkurat det gjør ikke Volvo en gang til.

Det første man legger merke til på disse bildene er at bilen har vokst ganske betraktelig. Det er også lett å se at dette er en femdørsutgave. Den vil etter det vi erfarer bli levert både som tre- og femdørs.

Den karakteristiske fronten og den velkjente grillen er også elementer som er med fra resten av Volvo-familien.

Sjekk denne Volvo-klassikeren:

Kommer også som XC30?

Nye Volvo V40 knipset ute på test. Snart har vi de første, offisielle bildene av den. (Foto: Scoopy)
Nye Volvo V40 knipset ute på test. Snart har vi de første, offisielle bildene av den. (Foto: Scoopy)

Siste sjanse til å skaffe seg Volvo-perle:

Det spekuleres i om Volvo velger å beholde ”C-en” i navnet – eller om den får enten ”V” eller ”S” slik som de andre Volvo-modellene.

Det er også mer eller mindre bekreftet at en ny ”XC” vil komme på den nye 30-serien. Altså SUV eller Crossover-utgave på størrelse med Audi Q3, BMW X1 og Toyota RAV4.

Vi gleder oss til å se den uten kamuflasje, da denne modellen nok vil gi en pekepinn om Volvos designspråk de neste årene. Ifølge ubekreftede rykter skal den nye C30-en lanseres allerede neste år.

Les mer om neste generasjon Volvo XC90 her:

Hva mener du om den nye Volvoen? Skriv inn i kommentarfeltet under: