Bilen som ble fotografert på rv 70 på onsdag var merket med Volvo XC 60. Foto: Jan Arve Ødegård
Bilen som ble fotografert på rv 70 på onsdag var merket med Volvo XC 60. Foto: Jan Arve Ødegård

Volvo bekrefter at dette er en ny modell

Lager reklame i Norge for en bil som ikke er lansert enda.

Hvorfor så mye hemmelighetskremmeri rundt denne fotograferingen?

– Vi fotograferer en bil som ikke er lansert ennå. Derfor forsøker vi å skjerme den så mye som mulig, men vi har selvsagt ikke rett til å jage folk vekke fra veien i Norge, sier Per-Åke Fröberg, pressesjef i Volvo privatbil til Tidens Krav.

Del med dine Facebook-venner

Bløffer for å lage Volvo-reklame

Fröberg vil ikke ut med hva den nye modellen heter, og vil ikke bekrefte at det er Volvo XC 40. Det er ventet at Volvo vil lansere XC 40-modellen i løpet av året, og det er derfor sannsynlig at det er den som nå fotograferes i flott norsk natur.

Det var altså en hemmelig bil som var i Gylstranda på riksvei 70 på onsdag, til tross for at Trond Sættem i Tingh Kommunikasjon nektet for det: – Ingen hemmelig bil

Ydmyk

Pressesjef Fröberg er ydmyk når han får høre at vår journalist ble forsøkt jaget fra Gylstranda under reklamefotograferingen.

– Vi har fått de nødvendige tillatelsene til å fotografere på de norske veiene, og er klar over at vi ikke kan sperre av hele veien. Vi ber om unnskyldning hvis noen føler seg dårlig behandlet, sier Fröberg.

De ønsket at politiet kunne være på stedet for å dirigere trafikken, men det hadde ikke politiet anledning til. Derfor var firmaet Nortrax leid inn for å dirigere trafikken.

– Tuklet med skiltene

Kan ikke leie

Statens vegvesen er stort sett positive til at riks- og fylkesveier kan stenges midlertidig for slike fotooppdrag, men det er ikke mulig å leie norske veier, og sperre de helt av for andre.

– Når vi får inn søknader gjør vi en vurdering om det er noen driftsmessige hinder. Hvis det ikke er det, ber vi søkerne avklare det med politiet. De står over oss i regulering av trafikken, sier Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen.

Politiet vurderer om det er forsvarlig å stenge en vei midlertidig. Selve reguleringen er det søker og arrangør som er ansvarlig for, ikke politi eller vegvesen.

– Jeg tror dette er en av de første gangene vi gjør slike fotoopptak i Norge. Årsaken var nok for å få med den flotte naturen som bakgrunn, sier Fröberg.

Beklager

Han forteller at de blant annet i USA har leid hele veistrekninger, og slik kunne holde bilene helt hemmelig

– Når vi nå fotograferer i Norge vet vi at allmenheten har sine rettigheter, og at vi må regulere trafikken. Det bruker å gå bra, og hvis det ikke har gjort det her ber vi så mye om beklagelse.

Les flere bil og motorsaker i Tidenes Kravs motormagasin her

LES OGSÅ: Her jager de journalisten som avslører Volvo-bløffen