Volkswagen Polo: Årets Bil gikk til VW

Den prestisjetunge prisen går i år til Tyskland - hårfint foran en bitteliten japaner.

Dette er femte generasjon Polo. Den første kom i 1975 (Foto: Benny Christensen)
Dette er femte generasjon Polo. Den første kom i 1975 (Foto: Benny Christensen)

Det startet med 33 biler og sju av dem var med helt til finalen. Og nå er det klart hvilken bil som er blitt Årets Bil 2010. Nye VW Polo har stukket av med tittelen - ti poeng foran Toyota iQ.

59 journalister fra 23 land sitter i juryen. De har stemt fram en tysk bil som vinner for andre år på rad. I fjor ble Opel Insignia Årets Bil.

25 førsteplasser

VW Polo fikk til slutt 347 poeng. Toyota iQ på andreplass endte på 337 poeng. 25 av jurymedlemmene hadde Polo på førsteplass, mot 20 for Toyota iQ.

Annerledesbilen. Les testen på iQ - klikk her:

Bortsett fra disse to var Skoda Yeti, Citroën C3 Picasso, Opel Astra, Peugeot 3008 og Mercedes E-klasse med i finalerunden.

Ærefull opplevelse

- Dette er omtrent som å vinne OL-gull sier Terje Male, direktør for Volkswagen hos importøren Harald A. Møller AS i en pressemelding.

-’Car of the Year’ er en svært ærefull utmerkelse og en bekreftelse på at den nye Volkswagen Polo representerer et stort sprang fremover for kompaktklassen, slik vi har hevdet, sier han.

Den andre fra VW

Denne kåringen er kontroversiell både i bransjen og blant publikum. Opp gjennom årene har nesten påfallende mange franske og italienske biler blitt valgt til Årets Bil.

Hæ... Polo? Les Broom-Bennys blogg her:

Polo er faktisk bare den andre VW-modellene noensinne som har vunnet prisen, den første var tredje generasjon VW Golf i 1992.

Terningkast 5

Broom har selvfølgelig testet den nye Poloen. Konklusjonen er terningkast 5.

"Omverdenen er i ferd med å se seg om etter mindre biler. Det virker som de fleste går ett hakk ned på stigen når de bytter bil. Er du en tidligere Golf-eier, så er det faktisk ikke sikkert du blir spesielt skuffet om du ved neste bilbytte prøver en Polo. Det er et godt tegn", skriver Brooms Fred Magne Skillebæk.

Les hele testen av Polo - klikk her:

Her er hele resultatlista:

1. Volkswagen Polo 347 poeng

2. Toyota iQ 337 poeng

3. Opel Astra 221 poeng

4. Skoda Yeti 158 poeng

5. Mercedes-Benz E-klasse 155 poeng

6. Peugeot 3008 144 poeng

7. Citroen C3 Picasso 113 poeng