Mercedes SLS Cabrio 002 (Foto: Scoopy)
Mercedes SLS Cabrio 002 (Foto: Scoopy)

Vinterbiler blir ikke mye tøffere enn dette!

Her er den nye super-cabrioleten til Mercedes - avslørt under vintertesting.

Cabrioleter skal også brukes på vinteren - og dermed må Mercedes ut og teste superbilen SLS cabriolet også under kalde og gufne forhold.

Her har Brooms tyske spionfoto-byrå knipset den på vintertest. Denne bilen føler seg nok strengt tatt mer hjemme rundt Rivieraen. Men du verden så tøff den ser ut i lett snødrev på skikkelige vinterveier!

Måtte ha stofftak

Det er bare noen måneder til SLS med tak (og måkevingedører) er på markedet. Cabrioleten kommer litt senere, til neste år.

Mens coupeen markerer comebacket til de legendariske måkevinge-dørene, må cabrioleten nøye seg med mer tradisjonelle dører. Til gjengjeld har den et lite stofftak som går opp og ned i løpet av noen få sekunder.

Og ja, i denne klassen skal det være stofftak. Det skal synes at du har kjøpt cabriolet når du kommer kjørende!

Fikk du lyst på Mercedes-cab? Sjekk ut SL her:

Heftig motor

Det særdeles lange panseret er ikke slik bare for syns skyld. Her ligger det nemlig an til heftig motorisering, nærmere bestemt front-midt-montert 6,3 liters V8 fra AMG med 571 hk og et dreiemoment på 650 Nm.

SLS med tak akselererer fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder og har topphastighet på 317 km/t (elektronisk sperret) Forbruket er for øvrig oppgitt til 1,32 liter/bil - uten av det sannsynligvis betyr så altfor mye for de heldige kjøperne.

Dyr Mercedes? Her er den dyreste du kan kjøpe i Norge:

Spionbilder av Mercedes SLS cabriolet (Foto: Scoopy)
Spionbilder av Mercedes SLS cabriolet (Foto: Scoopy)