Vinterbil: Disse er både bra og billige

Så mye får du for 200.000 kroner.

Lexus byr på luksus   også i SUV segmentet. RX450 er toppmodellen deres her   og byr dessuten på en sjelden kombinasjon av stor motor, lavt forbruk og høy driftssikkerhet.
Lexus byr på luksus også i SUV segmentet. RX450 er toppmodellen deres her og byr dessuten på en sjelden kombinasjon av stor motor, lavt forbruk og høy driftssikkerhet.

Mange steder i landet har vi virkelig fått merke vinteren i det siste. Mye snø og kulde gjør at det kan være utfordrende å komme seg fram. Noen synes det er slitsomt, andre elsker snøen og de mulighetene den byr på.

Også når det gjelder god vinterbil, kan det være store forskjeller på hva folk legger i det.

Gjengen i BroomPodden har fått et budsjett på 200.000 kroner – og blitt sendt ut på bruktmarkedet, for å finne det de mener er gode vinterbiler.

Resultatet ble en god blanding av fornuft og følelser ...

Tre vinterbil som tar deg trygt fram

Mye for pengene

Redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen tok sine 200.000 kroner og fant en Lexus RX450h. Dette er den store SUVen til Toyotas premiummerke.

– Til denne prisen får du faktisk en 2011-modell uten urovekkende høy kilometerstand. For en bil som fortsatt ser eksklusiv og kul ut, særlig forfra, er det virkelig en godt bevart hemmelighet for de fleste på bruktmarkedet, mener Møller Johnsen.

Han peker på driftssikkerhet, firehjulsdrift, høy komfort og hybrid drivlinje på 299 hestekrefter, som ytterligere argumenter for sitt valg.

Morobil på vinterføre? Her er tre tips

Utdatert

– Innvendig er den noe utdatert og midtkonsollen er i beste fall merkelig lagt opp. Men det er brukbart med plass, det er som regel hengerfeste og alle har masse utstyr, fortsetter Broom-Vegard entusiastisk.

Men han er altså ikke den eneste som har vært på bruktbiljakt. Bilekspert Benny Christensen og journalist Mats Brustad har også letet fram noen godbiter.

Hva det er – og mye mer – kan du høre i BroomPodden sin lille oppsummeringsepisode fra høstsesongen under:

Video: – Det er mye bra med Tesla, men ikke alltid med eierne

Ferrari 488 på is - dette er vi de første i verden som gjør