Vil redde Volvo i siste liten

Kinesiske Geely får konkurranse. Men er det for sent?

20476_1_5
20476_1_5

Alt tyder på at Volvo kommer til å ende opp hos kinesiske Geely. Men i kulissene jobbes det intenst med andre løsninger.

Tidligere har vi fortalt om svenske forsøk på å ta over Volvo. Og nå skriver Wall Street Journal at et amerikansk konsortium har kommet på banen og levert inn et bud.

Sett på som lillebror

De kaller seg Crown og ledes av to menn som tidligere har hatt stillinger høyt oppe i Ford-konsernet. Crown har også tidligere Volvo-sjefer med på laget - og bør derfor ha både tilstrekkelig innside-kunnskaper og samtidig de ha rette kontaktene inn mot Ford-ledelsen.

XC60 er Volvos nye SUV-suksess. Les testen her:

Wall Street Journal understreker at Crown blir sett på som lillebror i forhold til Geely. Men samtidig skal de ha ha fått svært oppmuntrende tilbakemeldinger fra Ford som naturlig nok ønsker seg mer enn en interessent før de tar det endelige valget.

Svenske investorer

Crown skal ha matchet Geelys bud på Volvo, som er anslått til å ligge på rundt 1,8 milliarder dollar. Det er ikke offisielt om finanisieringen deres er helt i boks, men en tredjedel av kapitalen skal angivelig komme fra Sverige.

Det er tidligere kjent at flere svenske investorer er klare for å gå inn - hvis man lykkes i å få stablet på beina en realistisk løsning for Volvo. Internt i Volvo er svært mange skeptisk til Geely og hvilke planer de egentig har for merket.

"Folke-bruktbilen". Les mer om brukt V70 her:

En million biler

Tidligere har kineserne lekket planer om at Volvo skal rustes opp til å kunne produsere en million biler. Men hvordan man skal klare å nå dette målet er ikke like tydelig kommunisert. Det er også svært uklart hvor store finansielle muskler kineserne egentlig har.

Å øke produksjonen betydelig, samtidig som premiumfaktoren skal opp er i beste fall utfordrende. og det vil definitivt kreve investeringer det er vanskelig å skjønne at Geely i dag er kapable til.

- Døren vår er ikke stengt. Men vi har kommet langt i samtalene med Geely, sier en kilde i Ford til Wall Street Journal.

Lyst på ny Volvo? Du finner utvalget i Brooms nybilguide - klikk her: