– Vil du fraråde å kjøpe denne bilen?

Familien drømmer om Volvo XC90 til 350 000,-. Men er det smart?

XC90 designet har vært nesten uforandret siden bilen ble lansert, dette er en utgave fra før faceliften i 2007..
XC90 designet har vært nesten uforandret siden bilen ble lansert, dette er en utgave fra før faceliften i 2007..

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei sann Benny! Vi venter barn nummer fire snart og da er det ingen bønn. Vi må ha større bil i den forbindelse. Nå kjører vi en Forester hvor vi akkurat klarer å klemme inn to barneseter og en pute. Vil fortsatt ha firehjulstrekker men nå med sju seter og da er jo utvalget raskt litt begrenset.

Har sett på Suzuki XL7 som har dere har skrevet om her på broom men synes den blir litt for primitiv. Derfor har vi forelsket oss i Volvo XC90. Kan bruke rundt 350 000 kroner og virker som vi da kan få en bil som ikke har gått så veldig mye mer enn 100 000 km. Er dette noe du kan anbefale oss eller bør vi styre unna? Takknemlig for raskt svar!

LES OGSÅ: SUV med sju seter til 150 000,-

Benny svarer:

Hehe, den utfordringen har jeg hørt om før. Det snevrer seg ganske riktig mye inn når du både skal ha firehjulstrekk og sjuseter. Volvo XC90 er en bil som har mange tilhengere og den er nesten litt unik på den måten at den i praksis er kombinasjon av flerbruksbil og SUV: Baksetene kan skyves individuelt og interiøret er veldig fleksibelt og fint.

Det er imidlertid ingen ukjent sak at XC90 har vært belemret med problemer og ting som fort kan koste dyrt. Jeg anbefaler helt klart å kjøpe etter faceliften i 2006. Endringene utenpå er små (du ser det litt i fronten og hekken pluss at speilene fikk integrerte blinklys), men under skallet skjedde det ting.

Da har den også 185-hesters diesel og ikke minst en mye bedre automatkasse enn i starten (den er det mange som har grått sine modige tårer over) 4x4-systemet ble også bedre.

Men for en slik bil med noenlunde kurant kilometerstand må du regne med å legge ifra i underkant av 500 000 kroner og oppover. XC90 til 350 000 kroner er nok langt mer risikosport, her ville jeg i alle fall sørget for å ha en buffer til eventuelle reparasjoner klar. Jeg vil ikke nødvendigvis fraråde å kjøpe en sånn bil, men ja: Dette er ikke en bil å kjøpe hvis familieøkonomien fra før er stram. Lykke til!

XC90 slaktes i kvalitetsundersøkelse – les mer her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester – klikk her

Har du synspunkter eller innspill? Bruk kommentarfeltet under: