– Vi slo i alle fall vårt eget startnummer!

Brooms bilekspert fikk det langt tøffere enn han hadde ventet.

  Vi er i mål! Olav og Benny har levert en svært hederlig innsats i Rallye Monte Carlo Historieque.
Vi er i mål! Olav og Benny har levert en svært hederlig innsats i Rallye Monte Carlo Historieque.

– Før vi startet, hadde jeg et mål oppe i hodet mitt som jeg håpet vi skulle nå: Å komme høyere opp på resultatlista enn startnummeret vårt! Og det klarte vi.

– Start nummer 252 fra Norge endte nemlig på en 209. plass i årets Rallye Monte Carlo Historique. Det er vi begge svært godt fornøyd med!

En strålende opplagt Broom-Benny er på telefonen fra Monaco. Aller siste etappe er unnagjort, Peugeoten har rullet over mål og nå er det bare å begynne å glede seg til banketten sammen med kartleser/bileier Olav Folke Hauge og alle de andre deltakerne. Den er kjent for å være heftige saker.

Horn i panna

– Jeg håper bare vi holder litt utover kvelden. Det har vært fryktelig lite søvn de siste dagene, så overskuddet er ikke helt på topp. Vi har kjørt på dag og på ettermiddag og på natt. Og det er sannelig ikke lett å få sove innimellom alt dette. 4500 kilometer på seks dager, det blir noen timer bak rattet, det!

– Men det har vært gøy?

– Ja, gjett! Dette har vært en fantastisk opplevelse, men også mye tøffere enn jeg hadde forventet. Jeg så vel for meg en bunke klassiske biler og godt voksne sjåfører som rattet dem rundt med høy gentlemansfaktor og få horn i panna. Sannheten er omtrent totalt motsatt. Til tider har dette minnet mer om et Cannonball-run. Jeg skal love deg at det skjer noe med de fleste når de får startnummer og går i gang med et billøp, sier Benny.

LES OGSÅ: Hadde du våget å gi full gass her?

Møte med en svenske langt hjemmefra.
Møte med en svenske langt hjemmefra.

Vil ikke starte...

– Det er såpass, ja!

– Det er egentlig enda verre. Jeg har sett utrolig mye stygg kjøring her og mange av bilene ser ikke ut lenger. Det er svært dårlig tid på mange av etappene og mange har gitt alt for å få en god plassering. Det er noen pensjonerte tyske rallysjåfører her som ikke helt har fått med seg at de er pensjonerte!

– Hvordan ser Peugeoten deres ut?

– Den har klart seg veldig bra. Jeg er jo en forsiktig kar fra Fåberg, vet du. Det eneste problemet nå er at den ikke vil starte. Jeg trodde først det var startknappen og så noe galt med strømforsyningen, men later til at det er startmotoren som må fikses. Litt kjedelig å måtte dytte den i gang, det ser jo liksom ikke så veldig proft ut heller ...

– Men du – nå må jeg nesten legge på. Må begynne å kle meg om til banketten og dobbeltsjekke at smokingen sitter.

SE OGSÅ: Tror du han klarer svingen?

Kjøre hjem

– Smoking, du verden ...

– Ja, det er obligatorisk her, det. Så nå skal jeg stille i egen smoking for første gang i mitt liv. Det blir litt av en kontrast til svette kjøreklær jeg omtrent har bodd i de siste dagene!

– Da håper jeg du får en strålende bankett og god flytur hjem i morgen. Vi sees vel på kontoret fredag?

– Eh, nei ... Jeg har kanskje ikke fortalt det? Vi droppet å ta fly hjem, vi skal kjøre bilen oppover i stedet ...

– Kjøre oppover??? Det er mildt sagt noen mil!

– Ja, vi starter i morgen formiddag og stikker nok via Italia og tar rake veien nordover derfra. Så jeg håper vi kanskje er hjemme i løpet av helga en eller annen gang. Tipper vi sees på mandag jeg, Knut!

BOM FAST: Slik gikk det da Benny testet SUV i fjor høst

Brooms bilekspert sier neppe opp jobben for å bli rallysjåfør med det aller første - men gøy har han virkelig hatt det!
Brooms bilekspert sier neppe opp jobben for å bli rallysjåfør med det aller første - men gøy har han virkelig hatt det!