Hvorfor ikke lage din egen tekopp i bilen? Dette er bare en av utallige måter du kan utnytte sigarett tenneren på. (Foto: Newswire)
Hvorfor ikke lage din egen tekopp i bilen? Dette er bare en av utallige måter du kan utnytte sigarett tenneren på. (Foto: Newswire)

Vi plugger inn det utroligste

Men nesten ingen bruker sigarett-tenneren til å tenne sigaretter.

Har du også diverse duppeditter som du plugger inn i sigarettenneren i bilen? Da er du med på en trend som virkelig har tatt av de siste årene.

– Nordmenn røyker ikke i bilen lenger, men hullet der sigarettenneren satt blir nok værende. Utviklingen av duppeditter som kan plugges inn, har gått rett til værs. Bare hos oss nærmer vi oss nå nesten femti forskjellige produkter, sier daglig leder Tommy Fredriksen i Biltema i en pressemelding.

Del med Facebook-vennene dine

Rullende stikkontakt

Den vanligste bruken av sigarettennerhullet er som ladepunkt for mobiltelefoner, nettbrett, lommelykter og lignende. Men også elektrisk jekk, tv-antenne, ekstra seteoppvarmer, bilstøvsuger, skjøteledning, driftsstrøm til solcellepanel og bilbatteritester kan plugges rett inn.

– Du får også termokanne utstyrt sigarettennerplugg, der du kan varme opp vann og annen drikke. Satt på spissen kan man si at bilen er blitt en rullende stikkontakt. Bruksområdene for den tidligere sigarettenneren er nærmest talløse, sier Fredriksen.

LES OGSÅ: Forbudt i hele Europa - men ikke i Sverige

Røykepakker

De siste 15 årene er andelen dagligrøykere nesten halvert i Norge. Bare 17 prosent røyker daglig, ifølge Statistisk sentralbyrå. Trenden er den samme i resten av Europa og i Nord-Amerika.

– Sigarettennere og askebegre er ikke lenger standardutstyr på nye biler, men må forhåndsbestilles som ekstrautstyr. Det blir ofte omtalt som røykepakker og kommer som regel uten merkostnad, sier informasjonssjef Marius Tegneby hos Audi-importøren Harald A. Møller.

Heller ikke han ser tegn til at sigarettennerhullet forsvinner.

Forbudt å røyke i bilen? Les mer her:

Ladepunkt i bagasjerommmet

– Det er heller motsatt, at bilen får flere ladepunkter. Flere modeller kommer med ladepunkter i bagasjerommet også, der du for eksempel kan få strøm til en liten kjøleboks og lignende, sier Tegneby.

Også rommet som askebegeret satt i er blitt værende, men nå som et lite lagringsrom.

Hva plugger DU inn i sigarettenneren? Det spør vi om akkurat nå på Brooms Facebook-sider. Klikk her for å fortelle og lese andres bidrag der:

LES OGSÅ: Hvorfor er navigasjon så dyrt?