Vet du noe om denne bilen?

Thomas mener han kjøpte katta i sekken. Nå trenger han hjelp.

Varsellampen for lavt oljetrykk lyste fem ganger i løpet av den første kjøreturen. Det viste seg å ikke være falsk alarm. (Foto: Privat)
Varsellampen for lavt oljetrykk lyste fem ganger i løpet av den første kjøreturen. Det viste seg å ikke være falsk alarm. (Foto: Privat)

Thomas Storaunet og samboer Monica Wik dro spente og optimistiske fra Namsos til Kløfta for å kjøpe det de trodde var en trygg og god Volvo. Men allerede på vei hjem begynte problemene med 2001-modellen:

- Vi hadde ikke kjørt mange milene før oljetrykkslampa lyste og vi ringte umiddelbart selger for å spørre om dette bare var en varslingsfeil, noe vi håpet det var. Men selger påsto hun ikke kjente til det.

Lyset kom igjen - og igjen

- Hvordan gikk turen videre?

- Vi peilet oljenivået - det var ok. Og etter å ha startet motoren på nytt var lyset borte, og vi var beroliget. Men bare for en kort stund. For lyset i dashbordet kom tilbake og nå hørte vi også metalliske lyder fra motoren, forteller Thomas.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Selger av bilen innrømmer ikke ansvar og har satt advokat på saken, forteller Thomas. (Foto: Privat)
- Selger av bilen innrømmer ikke ansvar og har satt advokat på saken, forteller Thomas. (Foto: Privat)

Turen hjem til Namsos ble en nervepåkjenning: Hele fem ganger kom det skumle varselet fram. Oljetrykkslampa er alle bilføreres store skrekk - ofte er det forårsaket av for lavt oljenivå som kan føre til motorhavari.

- Det rare var at når vi skrudde av motoren og startet den på nytt, forsvant varselet hver gang. Og man forventer jo ikke akkurat problemer med oljetrykket når peilingen viser riktig nivå, fortsetter Thomas.

Volvo S90 Limousine: Mange unger? Sjekk denne:

- Føler oss lurt

- Men dere kom altså hjem?

- Ja, hjem men ikke lenger. Vi fikk snarest tauet bilen til det lokale Volvo-verkstedet og de påviste at frykten vår stemte: Motoren har for lavt oljetrykk, rådebank og utslitte kamaksler på grunn av dårlig smøring.

Thomas seg lurt. Han undrer seg over at symptomene kunne oppstå så brått som de gjorde og vil komme i kontakt med eventuelle andre som har prøvekjørt den aktuelle Volvoen mens den lå ute for salg.

Spør Benny om Volvo V70

- Noen som droppet denne bilen?

- Derfor har vi lagt bilen ut på finn.no. Vi vurderer å selge den for 43 000 pluss regomkostninger. Men den trenger altså ny motor.

- Aller helst vil vi heve kjøpet vi gjorde og ønsker å finne bevis for at bilen hadde denne feilen på kjøpstidspunktet. Derfor trenger vi altså hjelp fra noen ærlige mennesker som kanskje har vurdert denne bilen men som ikke kjøpte den da de så oljetrykkslampa lyse. Den var lagt ut til salg på Jessheim i starten av april.

I annonseteksten på finn.no skriver Thomas at bilen starter, men ikke bør kjøres med. Bilen har gått 226 000 kilometer.

- Volvo har også påvist koksing i motoren, så denne har muligens vært utsatt for dårlig vedlikehold i lang tid, sier Thomas.

Klikk her for å se annonsen på bilen

"Ingen kommentar"

Når Broom kontakter selgeren, svarer hun at hun ikke ønsker å uttale seg.

- Nei, vi har jo advokat på saken. Jeg vil ikke si noe om dette.

Advokat Sigve Seime Stokka i advokatfirmaet Nidaros DA ønsker heller ikke å utdype selgers versjon:

- Vi har sendt kjøper et brev med svar på kravet som er satt fram. Men så lenge vi ikke har hørt noe mer i saken vil vi ikke uttale oss om dette, sier advokaten.

Del med Facebook-vennene dine

Les også: Bruktimport-drømmen ble et mareritt: - Jeg ble svindlet for 55 000 kroner