Vet du hva dette skiltet betyr?

Nå åpnes tunnelen opp igjen - for de fleste.

Det blir nye skilt ved Oslofjordtunnelen når den åpner for tungtrafikk 27. februar. Foto: Statens vegvesen/ANB
Det blir nye skilt ved Oslofjordtunnelen når den åpner for tungtrafikk 27. februar. Foto: Statens vegvesen/ANB

27. februar åpnes Oslofjordtunnelen for tunge kjøretøy med unntak av kjøretøy som er lengre enn 12 meter, samt transport av farlig gods. Ny skilting skal da være på plass, melder siste.no.

Natt til mandag 27. februar settes de nye forbudsskiltene opp ved inn- og utkjøringen til Oslofjordtunnelen. Samtidig skal 22 opplysningstavler settes opp på tilstøtende veger i Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud og Vestfold.

Del med dine Facebook-venner

– Vi har vurdert risikoen og sett at det er forsvarlig å endre skiltingen slik at en del tunge kjøretøy med relativt lav risiko lovlig kan kjøre gjennom Oslofjordtunnelen. Vi håper endringen vil redusere ulempene for lastebilnæringen og næringslivet i Follo, Røyken og Hurum, sier Nils-Erik Bogsrud, avdelingsdirektør i Statens vegvesen. Avgjørelsen er tatt i samarbeid med brannvesenet.

I Oslofjordtunnelen blir kjøretøyenes lengde kontinuerlig registrert. Dersom det nye forbudet ikke blir respektert, vil dagens skilting med forbud for alle kjøretøy over 7,5 tonn igjen bli gjeldende.

Politiet og Statens vegvesen vil i tiden etter at ny skilting er på plass øke antall kontroller for å sikre at skiltingen følges.

– Vi oppfordrer tungbilsjåførene om å holde lav hastighet og god avstand til andre kjøretøy, uttaler Nils-Erik Bogsrud.

Flere flere bil- og motorsaker i siste.nos motormagasin her

LES OGSÅ: Her er skiltet som ikke finnes