Luxgen 5 forfra
Luxgen 5 forfra

Vet du hva dette er – da er du god!

Kommer fra et land som ikke er veldig kjent for bilproduksjon.

Med mindre bilinteressen din er temmelig sær, har du kanskje ikke satt deg så godt inn i hva som produseres på Taiwan? Vel, da er du neppe alene.

Vi har tidligere så vidt vært innom bilprodusenten Luxgen som viste sin aller første bil i 2009. Nå er de klare med en helt ny modell, for øvrig den første som er fullstendig egenutviklet.

Navnet er Luxgen5 Sedan og bilen hadde sin offisielle premiere på bilutstillingen Taipei Auto Show i november.

Del med Facebook-vennene dine

Et annet THINK

Luxgen samarbeider med det langt mer kjente taiwanske selskapet HTC. De to har utviklet multimedia-systemet THINK sammen (nei, dette har nok absolutt ingen ting å gjøre med en tidligere norsk bilprodusent).

Kobler du en HTC-telefon til dette, kan du surfe på nettet, sende og motta e-post, navigere og naturligvis styre telefonsamtaler – alt fra en 9-tommers skjerm på dashbordet.

Et yacht-inspirert interiør, forteller Luxgen selv. Det ser definitivt moderne ut - og med en stor 9-tommers skjerm øverst på midtkonsollen.
Et yacht-inspirert interiør, forteller Luxgen selv. Det ser definitivt moderne ut - og med en stor 9-tommers skjerm øverst på midtkonsollen.

LES OGSÅ: Starte bilen med mobilen? Klart det er mulig!

To nye motorer

Navnet Luxgen er satt sammen av ordene "Luxury" og "Genuis" – det sier vel litt om ambisjonene. Og PR-avdelingen til Luxgen er ikke snau i beskrivelsene av sin nye sedan. "Kan anses som en milepæl innen internasjonalt bildesign", mener de. Og selvskryt skal man som kjent lytte til – det kommer jo fra hjertet ...

Fabrikken har utviklet to helt nye motorer til bilen, begge med turbo. 1,8-literen yter 150 hestekrefter, mens toppmodellen får en 2-liter på 170 hk. Sistnevnte gjør unna 0–100 km/t på 8,48 sekunder.

LES OGSÅ: Jeg har forelsket meg i et skikkelig sært bilmerke

Europeiske ambisjoner

Interiøret skal ha hentet inspirasjonen fra båtverdenen og Luxgen lover materialvalg i toppklasse. Den nevnte 9-tommers skjermen er et naturlig midtpunkt, omgitt av instrumenter med høy hightech-faktor.

Luxgen lover også at kollisjonssikkerheten skal være godt ivaretatt. Her har de blant annet gjort omfattende tester i Spania. Det understrekes også at bilen klarer alle europeiske avgasskrav – noe som sier sitt om at fabrikken helt tydelig også har ambisjoner i vår del av verden. Så hvem vet – kanskje har du en Luxgen i garasjen om ikke altfor mange år?

Luxgen5-sedan-bakfra
Luxgen5-sedan-bakfra

LES OGSÅ: Dette er de tre beste brukt-SUV-ene.