Verkstedpriser: Trodde du dette var billig i Sverige?

Da må du tro om igjen.

Det viser seg nå at Svenske servicepriser kanskje ikke er så billige allikevel. Illustrasjonsbilde.
Det viser seg nå at Svenske servicepriser kanskje ikke er så billige allikevel. Illustrasjonsbilde.

De siste årene har nordmenn valfartet til Sverige for å ta billig service på bilen.

Historiene om hvor mye som spares florerer og når man i tillegg tar med turen innom Systembolaget og samtidig kjøper med kyllingfilet og snus - ja så høres det nesten som om lommeboken fylles opp på turen til Søta bror.

Ikke fornøyd

Man skulle derfor tro at våre naboer der i øst var vel fornøyde. Men slik er det ikke. Snarere tvert i mot.

Våre svenske kolleger hos www.teknikensvarld.se har i disse dager en sak gående hvor svenskene rett og slett føler seg både snytt og lurt.

En svensk BMW-eier regelrett raser etter at han skiftet bremser på sin 2008-modell X3.

Vi siterer: "Byttet nyligen bromsar runt om på min BMW X3 från 2008. Priset på materialet hos Mekonomen var 6898 kronor komplett. Beställde i stället bromsskivor och klossar runt om från Tyskland för 2500 kronor, med frakt. Delarna är tillverkade av Zimmermann som levererar original till BMW.”

- Slike timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk:

Betaler tre-gangen for svenske deler

Men det stopper ikke der. Også på fjærer er det stor prisforskjell. Fjærer som i tillegg er produsert i Sverige, av Lesjöfors bruk i Värmland.

Det er heller ikke snakk om noen kvalitetsforskjell her. Lesjöfors produserer bare én kvalitet av disse fjærene. Altså eksakt samme produkt, men med en enorm prisforskjell.

Vi siterer igjen: ”Kollade då vad Autoexperten skulle ha – 2500 kronor för två fjädrar bak. Svensktillverkade av Lesjöfors. Mekonomen skulle ha 2438 kronor för ett par fjädrar, och de var också från Lesjöfors. Priserna är samma som BMW tar för originalfjädrar, 2650 kronor för ett par. Det slutade med att jag beställde på internet via ebay.de. Jag förstod så mycket som att det var bakfjädrar men inte så mycket mer då jag inte kan tyska. Hämtade ut paketet idag. Priset var 887 kronor för BÅDA fjädrarna, med frakt. Jag måste säga att jag blev minst sagt förvånad när jag öppnar försändelsen och ser att där ligger två Lesjöfors-fjädrar i svensk förpackning"

- Hvor viktig er det egentlig å ta service på bilen?

Allikevel billig for nordmenn?

Det viser seg altså at den svenske BMW-fjæren koster bare en tredjedel i Tyskland. Nemlig 43 Euro eller 370 svenske kroner,mot 1219 svenske kroner om han skulle kjøpt de i Sverige.

Så kan man jo da saktens spørre seg om vi nordmenn blir lurt enda mer – vi som drar til Sverige for å reparere bilene våre for "halv pris".

Kanskje er det å få en verkstedtime i Tyskland i sommer tingen - om du allikevel kjører igjennom på sommerferie? Det er det jo mange av oss som gjør ...

Les også: Bilferie i Sverige? Da må du passe på