Verditap: 200 000 kroner i året!

Lyst til å spare en million på bil? Da kan du kjøpe en Audi som såvidt er innkjørt.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto.

Store sedaner er verstingene når det gjelder verditap. Og her har vi et ganske ekstremt eksempel på det:

I Trondheim står det en Audi A8 4,2 til salgs. Nypris i 2004 var på nærmere 1 750 000 kroner. Etter å ha rullet bare 31 500 kilometer, har prisen falt med nesten nøyaktig en million kroner! Nå selges den til 749 000 kroner.

Svidd av mye penger

Det betyr et verditap på 200 000 kroner hvert år siden bilen ble registrert første gang! Eller om du vil: 317 kroner for hver eneste mil den har rullet. Da er det kostbart å kjøre en snartur på butikken!

Les mer om denne bilen i Brooms bruktbilguide - klikk her:

I tillegg kommer selvfølgelig alle andre utgifter relatert til det å eie bil. Da kan vi trygt fastslå at de to forrige eierne har svidd av MYE penger på denne bilen.

Hvordan kan verditapet bli så voldsomt? Vi spør Brooms bilekspert, Benny Christensen:

Bloddyrt

- Verditapet skyldes først og fremst at dette er en sedan, dernest fordi det er en toppmodell med diger bensinmotor og tilnærmet alt tenkelig utstyr. Det er bloddyrt når du kjøper nytt - og du får aldri igjen pengene dine når du skal selge, fastslår Benny.

Dette er den lange versjonen av A8 og den er utstyrt med 4,2-liters bensin-V8 på 335 hk. En fantastisk motor, men den er selvfølgelig også ganske tørst. Med firehjulstrekk er framkommeligheten super. Og utstyrslista er seriøst lang: Her er det krysset i de aller, aller fleste boksene.

Klikk her for å se annonsen på bilen:

Begrenset kjøpegruppe

- Audien er en real kjøremaskin, men i denne prisklassen er det gjerne SUV eller til nød stasjonsvogn som gjelder. Dermed er kjøpegruppa høyst begrenset. Men han eller hun som legger 749 000 kroner på bordet for denne, får en fantastisk bil, sier Benny.

- Og den har gått bare 31 500 kilometer...

- Ja, det er absolutt ingen ting på en bil som denne. I praksis er den bare såvidt innkjørt. Her er det veldig mye bil igjen, avslutter Benny.

Lyst på splitter ny Audi? Full oversikt i Brooms nyguide:

Bilinteriøret blir ikke mye mer eksklusive enn dette. Audi A8 flyttet grenser da den kom og fortsatt ser det super-elegant ut.
Bilinteriøret blir ikke mye mer eksklusive enn dette. Audi A8 flyttet grenser da den kom og fortsatt ser det super-elegant ut.