Verditap: 150 000 kroner i året!

Luksus-SUV-er ikke bare dyrt å kjøpe. Det kan bli fryktelig dyrt å eie også.

PS touareg
PS touareg

Verditap er den store, stygge ulven når det gjelder bilhold. Og få biler taper seg mer i verdi enn status-SUVene.

Et eksempel fra bruktmarkedet akkurat nå: En 2004 VW Touareg som ligger ute til salgs for 705 000 kroner - før eventuell pruting. Nypris: 1 450 000 kroner.

Det betyr at bilen har tapt seg 150 000 kroner i verdi for hvert år. Eller om du vil: 12 500 kroner hver eneste måned siden den ble registrert!

For å se annonsen på bilen - klikk her:

Oppskriften på verditap

Du skal ha solid økonomi for å tåle noe sånt. Og Touraregen er langt fra det eneste eksempelet. Brooms bilekspert Benny Christensen følger bruktmarkedet tett og har sett mange lignende tilfeller.

Touareg får du fra rundt 300 000 kroner - les mer her:

- Oppskriften på stort verditap er å kjøpe bil med stor bensinmotor. Da er du garantert å svi av fryktelig mange penger med en gang du har fått skilter på bilen. Stor bensintørst SUV er ikke akkurat øverst på ønskelista hos så veldig mange, forteller Benny.

Tapsbomber

- VW Touareg er i utgangspunktet ikke den letteste bilen å selge brukt. Denne bilen har dieselmotor, en diger sak på 5 liter og 313 hk. Det gir selvfølgelig et fantastisk kraftoverskudd, men det gir også solid drivstoff-forbruk. Og det er bruktkjøpere opptatt av.

- Har du andre eksempler på SUV-er som taper seg mye?

- Range Rover og Range Rover Sport kan være de reneste tapsbombene. Range Rover Sport var mote-SUVen i en kort periode. Mange kjøpte, men mange kvittet seg også med dem relativt kjapt. Og da falt prisene mye.

Lyst på den allikevel? Les mer i Brooms bruktbilbase - klikk her:

Tenk fram i tid

- Også Mercedes M-klasse og BMW X5 med bensinmotor har høyt verditap. Det samme gjelder Volvo XC90 og Jeep Grand Cherokee. Audi Q7 taper seg også mye, og har du den med bensinmotor må du være forberedt på å slite med å få en god pris for den.

- Hva er det beste rådet ditt til de som skal ut og kjøpe bil i denne klassen?

- Det er veldig enkelt: Tenk 3-5 år fram i tid. Hvordan tror du bilen din vil være som bruktbil da? Kjøp dieselmotor, sørg for å ha alt riktig utstyr på plass (skinnseter og navigasjon er blitt et must i denne klassen) og velg en kurant farge. Da bør du være rimelig trygg, sier Benny.

Er du på bruktbiljakt? Sjekk Brooms store bruktbiloversikt - klikk her: