Verdens største samling – funnet på et jorde

Dette er mekka for Mustang-fansen. Nå selges deler av den.

Mustang vrak. (Foto: Faksimile fra eBay)
Mustang vrak. (Foto: Faksimile fra eBay)

I mars 1964 ble den aller første kjørt ut av Fords fabrikkporter, og den – etter amerikansk målestokk – kompakte og sporty bilen ble umiddelbart en suksess. Det var tilløp til opptøyer hos forhandlerne som solgte bilen.

Vi snakker selvfølgelig om Fords legendariske Mustang! Bilen er ved siden av den utgamle Model T en av Fords virkelig store suksesser, og bilen var nærmest for en klassiker å regne allerede da den var ny.

Nå kommer familie-Forden med Mustang-motor:

Verdens største Mustang-samling?

Veldig mange av bilene er den populære Fastback varianten. Denne bilen her tydeligvis fått en smell i ¿rumpa¿  (Foto: Faksimile fra eBay)
Veldig mange av bilene er den populære Fastback varianten. Denne bilen her tydeligvis fått en smell i ¿rumpa¿ (Foto: Faksimile fra eBay)

Derfor er det ikke rart at mange biler er bevart for ettertiden og gamle biler dukker fra tid til annen opp i låver og skjul.

For en stund siden dukket denne unike Shelby Mustangen plutselig opp:

Allikevel er det litt sjokkartet når en og samme eier et eller annet sted på den amerikanske landsbygda i Colorado, USA har samlet det som trolig må være verdens største Mustang-samling.

Her snakker vi flere hundre eksemplarer, de aller fleste er første generasjon (1964 -1973) og blant disse er veldig mange den populære Fastback-utgaven fra 1967-1968.

Mange dårlige biler

Bilene har vært lagret ute i årevis og mange er utenfor enhver redning og best egnet som delebiler. Mange av dem er kollisjonsskadet og noen har vært stablet oppå hverandre, mens atter andre skal være i noenlunde grei forfatning.

Innimellom alle Mustangene finnes det også en del andre biler, men med hovedvekt på eldre Pontiac GTO og Tempest.

Pontiac Trans Am: Kjøpte nybil - og parkerte den i ti år:

Selger deler av samlingen

Vi vet ikke grunnen, men eieren har kanskje funnet ut at han ikke vil bil en million år gammel og neppe får satt dem i stand - og derfor har begynt å selge ut deler av samlingen.

Tre eksemplarer har allerede fått ny eier og nå er ytterligere fire lagt ut for salg på den amerikanske auksjonssiden eBay.

De fleste bilene krever en del jobb mens noen er utenfor all redning.  (Foto: Faksimile fra eBay)
De fleste bilene krever en del jobb mens noen er utenfor all redning. (Foto: Faksimile fra eBay)

Se annonsene her:

Detektivarbeid

Samlingen ble funnet ved at noen observante eBay-lesere så at flere vrak-Mustanger var til salgs fra én og samme eier. Hverken han eller samlingen skal ha vært kjent blant Mustang-entusiastene. Dette pirret nysgjerrigheten såpass at de etter litt detektivarbeid klarte å spore opp hvor bilene var lagret og stablet i høyden – ute på et jorde.

Vi vil tro de ble litt lange i maska da de klatret opp og tittet over gjerdet ...

Les også: Vår store kjøpeguide til Ford Mustang: