Verdens raskeste forhjulstrekker blir "norsk"

Nå skal den forsvare teamet ære i Tyskland.

Heftige saker! Nå er denne super Audien norskeid   og skal forsvare teamets ære i Tyskland.
Heftige saker! Nå er denne super Audien norskeid og skal forsvare teamets ære i Tyskland.

Bilen som kanskje kan kalle seg verdens raskeste forhjulstrekker er en spesialbygget Audi TT RS for det tyske langdistansemsterskapet VLN, som kjører alle sine løp på Nürburgring.

Nå har det norske racingteamet Møller Bil Motorsport kjøpt en slik fabrikksbil fra Audi. Det opplyser teamet i en pressemelding.

Snitthastighet på 173 km/t

- Jeg kan ikke tenke meg hvilken annen forhjulstrekker i verden som er raskere enn denne. Rekorden for denne bilen på de 24,4 kilometerne av Nürburgring Nordschleife som vi bruker i VLN-løpene er på imponerende 08.26.

Det gir en snitthastighet på 173 km/t, forklarer Atle Gulbrandsen som er en av sjåførene til Møller Bil Motorsport - sammen med Håkon Schjærin og Kenneth Østvold.

LES OGSÅ: Denne knuser Porsche på hjemmebane

2-liters turbomotor

Rekordbilen har en 2,5 liters turbomotor på rundt 450 hestekrefter, og veier litt over et tonn. Under et VLN-løp i regnvær i 2011 vant en slik bil totalt, og slo GT3-biler som Porsche 911, Audi R8 og Mercedes-Benz SLS, til tross for at de har rundt 600 hestekrefter og bakhjulsdrift.

Bilen som nå er i norsk eie har imidlertid en 2,0 liters turbomotor, og rundt 100 hestekrefter mindre enn i 2,5 literen.

Elsker tøff konkurranse

- Vi fikk tilbud om å kjøpe den første 2,0 literen som er bygget av Audi, og slo til på det. Dette er en bil som både er billigere og mer driftsikker enn 2,5 literen.

- Dessuten er klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer den største og vanskeligste å vinne i hele VLN-mesterskapet, og vi elsker tøff konkurranse, sier Gulbrandsen, som er også er kjent som Formel 1-kommentator på TV.

Atle Gulbrandsen har også jobbet i Broom - se når han tester Lamborghini her: