Verdens minste bil

Jo - den er både kjørbar og fullt lovlig.

forfra
forfra

”Wind Up” er navnet på bilen som briten Perry Watkins nettopp har bygget. Og den har allerede fått plass mellom permene i Guinness rekordbok – som verdens minste, registerte bil.

Det vil si at den er kjørbar, godkjent og fullt lovlig for helt vanlig gatebruk og kan derfor brukes til daglige gjøremål, om Mr. Watkins ønsker det.

Micro

Bilen har en toppfart på ca 60 km/t, og ut fra bildene må det vel kunne sies at den ser en smule ukomfortabel ut. Ikke så rart, hele bilen er ikke mer en 129 cm, lang, 104 cm høy og litt over 60 cm bred.

Designet på mikrobilen ser unektelig ut til å være inspirert av bilen til Postman Pat, men han hadde plass til både post og katt – det er det neppe i denne...

Mann-og-bil
Mann-og-bil

Sjekk også ut: Lager BMW pickup?

Den har ikke dører som kan åpnes en gang.

Hele karosseriet tiltes bakover slik at han kan smyge seg på plass i bilens eneste sete. Motoren er plassert mellom beina.

Klassisk custom

Sort flammelakkert bil med krom-hjul – er et gammelt klassisk custom -triks, som også er benyttet på denne bilen. I tillegg har han montert et "fake-luftinntak" til "liksom-kompressoren" på panseret for å gjøre den enda litt frekkere...

Chassiet kommer opprinnelig fra en Shanghai Shenke, og hjulene fra en Monkey-bike motorsykkel.

"Flatmobile"

Flatmobile
Flatmobile

Det er ikke første gangen Perry Watkins bygger rar bil. For et par år siden bygde han sin ”Flatmobile” - som bare var 48 cm høy, og gjorde nesten 140 km/t!

Så gjenstår det bare å se hva han bygger neste gang – det er vel grunn til å tro at det kanskje ikke blir noe veldig praktisk...


Les også: Dette er verdens største lastebil


Hva synes du om bilen? Skriv i kommentarfeltet under:

Sideb
Sideb