Verdens mest eksklusive bilbutikk

Nei, oljesjeikene har ikke sluttet å kjøpe Rolls-Royce!

Rolls Royce butikk 2
Rolls Royce butikk 2

Både russere og kinesere har meldt seg på etter at antallet styrtrike har skutt til værs begge steder de siste årene. Men oljesjeikene er fortatt en stor og uhyre viktig kundegruppe for Rolls-Royce.

Det understrekes av at Rolls-Royce nettopp har åpnet sin nye flaggskipbutikk i Abu Dhabi – som samtidig er den største Rolls-Royce-butikken i verden.

900 kvadratmeter

Skjønt butikk er kanskje et litt for vulgært ord i denne sammenhengen. Rolls-Royce kaller det selv konsekvent et "showroom" og har ikke spart på noe som helst når det gjelder innredning.

Her har selgere og kunder 900 kvadratmeter (!) eksklusiv gulvplass å boltre seg på. Og den er ikke akkurat fylt opp av bruktbiler tett-i-tett. Nei her skal det til enhver tid kun stå fem nye Rolls-Roycer, litt opphøyd på et eget platå.

Helt andre interesser? Dette er campingvognenes Rolls-Royce

Møkkete kjeledress?

Foruten bilene inneholder anlegget en kaffebar og det Rolls-Royce kaller en "configuration longue". Her kan altså kjøperne sitte ned og velge farge og øvrige detaljer på Rolls-Roycen de ønsker seg. Rolls-Royce er kjent for å strekke seg langt for kundene sine, så dette kan sikkert ta litt tid.

I umiddelbar nærhet finnes også et verksted, eller servicesenter som det heter i denne sammenhengen. Vi tviler på at du blir mottatt av en 20-åring i møkkete kjeledress når du kommer dit med bilen din!

82 forhandlere

Til åpningen av butikken avduket også Rolls-Royce ett av til sammen 100 eksemplarer av spesialversjonen Spirit of Ecstasy Centenary Collection Phantom Drophead Coupé (puh) som skal stå utstilt i Abu Dhabi. Den markerer hundreårsjubileet for den verdensberømte panserpryden som har blitt et varemerke for Rolls-Royce.

Til sammen er det 82 forhandlere av Rolls-Royce rundt om i verden, nærmest for oss nordmenn er enten Tyskland eller England.

Del med Facebook-vennene dine

En liten quiz til slutt: Hvem tror du kjøper flest Rolls-Royce?

Rolls_Royce-butikk-1
Rolls_Royce-butikk-1