Verdens billigste tok fyr igjen

Tata Nano har én hake - den selvantenner!

PS nano brann (Foto: Scanpix)
PS nano brann (Foto: Scanpix)

For kun 15.000 kroner (ja du leste riktig, FEMTEN TUSEN!!!) kan du bli eier av verdens billigste nybil - indiske Tata Nano. Men denne bilen har vist seg å ha én stor hake, nemlig at den har en tendens til å sette fyr på seg selv!

Det var for cirka en måned siden at en Tata Nano selvantente for første gang. Da var det en nybilkjøper som nettopp hadde hentet ut bilen hos forhandleren - den selvantente og brant helt opp!

Les om en billig-SUV her!

Røykutvikling allerede i høst

Nå har det altså skjedd igjen. Denne gangen var det Tata selv som eide bilen. Brannen har antagelig startet rundt, ved eller i motoren - og spredd seg til resten av kjøretøyet.

Benny Christensen er Brooms bilekspert, og vi spør om hva han tror forårsaker bilbrannene?

- For å kunne lage en så ekstremt billig bil, så må man fire på kvaliteten i komponentene. Allerede i fjor høst ble det meldt om problemer rundt elektriske brytere som ble så varme at det oppstod røykutvikling. Det kan hende at dette har en sammenheng.

Les her om en SUV som blir en prisbombe!

Bilbål

Vi spør Benny videre han om dette betyr at man bør avvente et eventuelt kjøp av Tata Nano?

- Nå kommer vel aldri denne bilen til salgs i Norge. Men sikler du på å dra til India kjøpe deg en Tata Nano - så er det min anbefaling at du kanskje holder an litt til de har funnet ut av problemene. Det er jo litt upraktisk med en bil som setter fyr på seg selv hele tiden, avslutter Benny med et aldri så lite glimt i øyet.

Og les om Europa sbilligste SUV her!