Veier 130 kilo – hvilken bil velger man da?

Ikke alle biler passer for store mennesker.

En SUV hvor man sitter med beina ned og ikke forover er smart om du trenger mye plass, mener Brooms bilekspert.
En SUV hvor man sitter med beina ned og ikke forover er smart om du trenger mye plass, mener Brooms bilekspert.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.S

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Jeg lurer på en ting. Jeg er en over gjennomsnittet stor kar, 197 cm høy og litt over 130 kilo. Har du noen som helst idé om hvilken bil jeg får plass i? Hvor jeg kan sitte komfortabelt uten å måtte trekke inn magen og ikke stange i taket?

VW Transporter f.eks, passer meg utmerket, men vil ikke ha noen kassebil...

Benny svarer:

Heisann - ja, det finnes absolutt bil for store gutter også. Jeg er selv ganske storvokst , (192 cm på strømpelesten) og kjenner således litt til problemene du snakker om.

Nå det er sagt, synes jeg faktisk at veldig mange moderne biler er ganske romslige på førerplass og byr på gode justeringsmuligheter på både ratt og seter.

Jeg tenker at for en diger kar som deg så er det litt avgjørende å finne en bil med litt høy sittestilling, slik at du sitter med beina nedover, og ikke framover.

Det er jo også flere måter å være stor på. Noen har lang rygg, andre har lange bein. Noen har stor mage og noen har store lår og rumpe. Det er derfor lurt å ikke bare lese fakta om mål og volum, men faktisk prøvekjøre bilene en god tur, for å se om man finner en god sittestilling. Slik at man vet at man kan kjøre avslappet og dermed også er tryggere i trafikken.

Slik gikk det da vi dro til fjells med elektrisk SUV

Mange romslige alternativer

En SUV kan da være en god løsning om du ikke vil ha noen kassebil. Her er det jo flere å velge i. Både nye og brukte. Du sier ikke noe om budsjett du har til rådighet, så det må bli litt generelt.

Biler som Land Rover Discovery og Toyota Landcuriser som personbil – og dermed uten skillevegg som begrenser hvor langt bak du får forsetene – vil jeg tro er alternativer du vil sitte godt i. Jeg har selv hatt slike biler. Forskjellen med og uten skillevegg er stor. Derfor personbil i min anbefaling.

En annen og mer personbil-aktig sak er Ford Galaxy. En litt glemt, men romslig bil som også kan leveres med firehjulsdrift. Dette er mye bil for pengene på bruktmarkedet nå.

Vil du ha enda mer personbil, er jo alt fra Skoda Superb, via Volvo S80 og S90/V90 og til Mercedes E-klasse alternativer.

Alle er romslige biler, som det også kan være verdt å teste ut.

Håper du fikk noen biltips og ideer her. Ønsker deg lykke til med bilvalg!

Les også: For 10 år siden var dette en ekte drømmebil for familien

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Les også: Tre biler du kan ha det moro med i vinter

Video: Se test av Toyota Landcruiser her